banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Vaccines – “Alone Star”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het is tegenwoordig bijna onmogelijk om geen woordmopjes te maken als The Vaccines met nieuwe muziek op de proppen komt, maar we doen ons best. Binnen een dikke maand ligt met Back in Love City alweer het vijfde album van de Britse bende in de winkelrekken en dat belooft nu al een tof plaatje te worden. Justin Young en zijn manschappen hebben natuurlijk al hits op overschot, maar hebben zichzelf toch weer op een nieuwe manier weten uit te vinden. Zonder dat er veel elektronische elementen aanwezig zijn in hun nieuwe muziek, klonken de singles toch alsof we met een coole zonnebril door de ruimte zweefden. Na het leuke “Back in Love City” en catchy “Headphones Baby” is het nu dus tijd voor de derde single, die de titel “Alone Star” werd toegewezen.

Met een opzwepend gitaartje komt de track op gang, waarna Young de boel met zijn stem tot bedaren brengt. Dat lukt hem even, maar eenmaal het refrein aanbreekt, slaat de boel toch op hol. Zonder echt buiten de lijntjes te kleuren klinkt The Vaccines toch zijn catchy zelve. ‘You are not alone!’, roept de frontman uit, terwijl de vrolijke trompetjes hun intrede maken. De Britten lijken op “Alone Star” steeds meer te neigen richting indiepop, met een rocky randje. Op zich dus zeker fijn, want we zullen ongetwijfeld losgaan op deze track met een pintje in de hand en de zon op ons gezicht. The Vaccines laat het commercialiteitsgehalte dus aardig de lucht in gaan op zijn nieuwste single, waardoor we “Alone Star” komende zomer ongetwijfeld nog vaak op de radio zullen horen passeren.

Op 10 september verschijnt Back in Love City.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1059 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Vaccines - Back in Love City (★★★½): Alle registers open

In 2011 waaide er plots een frisse, rammelende wind doorheen het indierocklandschap. De opwindende debuutplaat What Did You Expect from The Vaccines?…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview The Vaccines: 'In Love City voel ik me altijd geweldig, alsof ik eindelijk écht leef'

Met meer dan tien jaar ervaring en een serieuze waslijst aan meebrullers heeft The Vaccines zich opgewerkt tot de ideale festivalband. Liedjes…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Vaccines - "Back in Love City"

Het moeten wel gouden tijden zijn voor een band als The Vaccines. Iedereen snakt naar het spuitje, dus profiteren de Britten daar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.