banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mickael Karkousse – “One Look”

© CPU – Fleur De Backer

Als je de afgelopen weken al voet zette op een of ander alternatief zomerfestival, is de kans dat je GOOSE aan het werk zag zeker bestaande. Zo lieten Mickael Karkousse en zijn manschappen onder andere de weide van Werchter Parklife al tot tweemaal toe daveren en gingen ook de Lokerse Feesten voor de bijl. Er staan nog heel wat shows op het programma, maar tussen het feesten met de ganzen door, heeft Karkousse een soloproject uit de grond gestampt. Onder zijn eigen naam kwam hij onlangs met “Where Do We Begin” naar buiten. Een ode aan de skatecultuur, waarin we een andere kant van de Kortrijkzaan te horen kregen. Die kon ons wel smaken, dus zijn we blij dat hij met “One Look” al snel een volgende solosingle op ons afvuurt.

De nieuwste creatie van Mickael ligt al wat meer in de lijn van wat hij doet bij GOOSE. Met een donkere beat komt “One Look” dreigend op gang, waarna hij zijn mysterieuze stem aan het geheel toevoegt. Met iets meer dan vijf minuten op de teller neemt hij dan ook zijn tijd om de track op te bouwen. Geleidelijk aan steken er wat vage elektronische elementjes de kop op, waardoor je voelt dat de spanning opbouwt. Op het hoogtepunt lijkt het dan alsof we de dieperik in getrokken worden, waarna we eeuwig blijven vallen terwijl de beats en bassen ons omringen en de stem van Mickael in de verte blijft nagalmen. Een minder toegankelijke single dan die eerste dus, waardoor we even de tijd nodig hebben om eraan te wennen.

Mickael Karkousse staat komende zomer nog op heel wat Belgische festivals met GOOSE, waaronder Rock Herk, Leffingeleuren en Suikerrock.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1059 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Mickael Karkousse - Where Do We Begin (★★★): Ongedwongen zijsprong

Met het in binnen- en buitenland gegeerde GOOSE kon Mickael Karkousse al heel wat pluimen op zijn hoed steken. Het Belgische uithangbord…
InstagramLiveRecensies

Two Days of Rock Herk (Dag 1): Boem! Energiebom!

Overal in ons land duiken er de laatste weken bevrijdingsfeesten op, die schuilgaan onder de titel ‘festival’. Ook in Limburg is dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mickael Karkousse - "Never Give Up"

Mickael Karkousse is bezig aan een drukke zomer, want ondanks dat festivals schaars zijn, staat hij met GOOSE op zowat elk alternatief…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.