Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mickael Karkousse – “Where Do We Begin”

©CPU – Chris Stessens

Mickael Karkousse doet al jaren fantastische dingen als frontman van GOOSE, maar nog niet zo lang geleden maakte hij bekend dat hij het tijd vond voor een nieuwe uitdaging. Hij besloot dan maar om zijn soloproject terug van onder het stof te halen, met nu dus een eerste nieuwe single sinds 2019. Wie hoopte dat het solomateriaal van de Kortrijkzaan in dezelfde lijn lag als wat hij bij zijn bevriende ganzen deed, komt bedrogen uit. Mickael pakt het op “Where Do We Begin” ietwat rustiger aan en neigt zelfs een beetje naar pop. ‘Waar zullen we beginnen?’, het kan alleen dus maar een leuk begin worden van een nieuwe muzikale reis.

Met een zomers getinte beat komt de track op gang, waarna een synth de intrede van Karkousse aankondigt. Het voelt dan ook gek, in de positieve zin van het woord, om het in zo’n lichte context te horen zingen. In de refreinen zijn de poppy invloeden dan ook het duidelijkst te horen. ‘Where do we begin?’, vraagt hij zich herhaaldelijk af, terwijl de synths op de achtergrond vrolijk zijn stem volgen. Geen harde computergeluidjes dit keer, maar zachte elektronica. Een nieuwe wereld gaat voor ons open en we hopen dat Mickael daar even veel plezier aan ervaart als wij, want “Where Do We Begin” mag er zeker zijn als eerste stap in een nieuw verhaal.

Op 15 juli staat Mickael met GOOSE en Glints op Werchter Parklife.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1006 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Two Days of Rock Herk (Dag 1): Boem! Energiebom!

Overal in ons land duiken er de laatste weken bevrijdingsfeesten op, die schuilgaan onder de titel ‘festival’. Ook in Limburg is dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mickael Karkousse - "Never Give Up"

Mickael Karkousse is bezig aan een drukke zomer, want ondanks dat festivals schaars zijn, staat hij met GOOSE op zowat elk alternatief…
InstagramLiveRecensies

Bruis Maastricht (Dag 3): Alles komt altijd goed

Voor de derde en laatste keer dit jaar zakten we gisteren af naar Maastricht, waar Bruis aan zijn slotdag toe was. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.