Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting – “Blue Heaven” (feat. Andreya Casablanca)

Na de overtuigende derde plaat Every Valley uit 2017 volgt op 24 september de nieuwe worp van Public Service Broadcasting. De heren uit Londen baseren zich ditmaal op de geschiedenis van Berlijn. Bandlid J. Willgoose verhuisde gedurende één jaar naar de Duitse hoofdstad, wat hem na het opsnuiven van de sfeer de nodige inspiratie opleverde. Na de eerste single “People, Let’s Dance“, die begin juni werd uitgebracht, wordt nu “Blue Heaven” op de wereld losgelaten. De geschiedenisles die in dit nummer verweven zit, gaat over het leven van Marlene Dietrich, een Berlijnse zangeres en actrice die volgens Hitler het toonbeeld was van een Duitse vrouw. Marlene woonde toen reeds in de Verenigde Staten en was een tegenstander van Hitlers beleid. Zij weigerde de vraag om terug te keren naar haar geboorteland.

Voor deze single werd beroep gedaan op de vocale kunsten van Andreya Casablanca, die gewoonlijk deze taak op zich neemt binnen de Berlijnse formatie Gurr. “Blue Heaven” start dromerig en kalm, maar bouwt langzamerhand op met gitaren. Het resultaat is een aangename rocksong met een eigen twist. De opname die erin verwerkt zit, ondersteund van wat stevig gitaarwerk, vormt de climax van het nummer. De stem van Andreya is eveneens een match made in heaven. Na de dansbare vorige single lijkt de vierde plaat een gevarieerd geheel te worden. Wij kijken alvast vol verwachting uit naar wat de Britten nog voor ons in petto hebben.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Public Service Broadcasting – Bright Magic (★★★): Erudiet en akoestisch gevarieerd

Public Service Broadcasting probeert de hedendaagse erfgenaam te zijn van Kraftwerk en Can. Deze Duitse bands omlijnden het genre krautrock, op het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting - "People, Let's Dance" (feat. EERA)

De laatste plaat van Public Service Broadcasting dateert alweer van 2017. Toen ging de band dieper in op de mijnindustrie in Zuid-Wales….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting - "White Star Liner"

Public Service Broadcasting is een boeiende band. Hun muziek is niet enkel zeer aangenaam om te beluisteren, het bevat ook verschillende geschiedenislessen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.