Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting – “People, Let’s Dance” (feat. EERA)

De laatste plaat van Public Service Broadcasting dateert alweer van 2017. Toen ging de band dieper in op de mijnindustrie in Zuid-Wales. Dat de Britten altijd wat geschiedenis proberen te steken in hun muziek, is al van bij het begin van hun carrière duidelijk. Nu lijkt de groep te kiezen voor inspiratie vanuit Berlijn. Bright Magic, de nieuwe plaat die op 24 september verschijnt, bestaat uit drie delen: Building a City, Building a Myth en Bright Magic. “People, Let’s Dance” is daaruit de eerste single en bevat dit keer geen geschiedkundige samples, maar wel eentje van “People Are People” van Depeche Mode. Om het Berlijnse gevoel bij te zetten werden de locals van EERA uitgenodigd om de stem te voorzien.

De nieuwste worp van Public Service Broadcasting is in het begin even wennen. Een zwoele synth zorgt voor een kitscherig sfeertje, zeker als je daar nog eens de vocals van EERA bij krijgt. Maar Public Service Broadcasting zou Public Service Broadcasting niet zijn als ze geen plotse, geheel eigen twist aan het nummer zouden geven. Deze begint met een catchy gitaarlijntje en ontaardt al snel in een heel dansbaar geheel; de titel is dus niet volledig verkeerd gekozen. Na een goeie twee en een halve minuut vloeit het in een samengang van verschillende epische klanken en komt er weer een waanzinnig groots besluit aan het nummer, het kenmerk van de band. “People, Let’s Dance” is dus een PSB-nummer zoals we dat kennen, maar dan met heel wat andere invloeden, en zo’n evolutie kunnen we alleen maar aanmoedigen.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3620 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Public Service Broadcasting – Bright Magic (★★★): Erudiet en akoestisch gevarieerd

Public Service Broadcasting probeert de hedendaagse erfgenaam te zijn van Kraftwerk en Can. Deze Duitse bands omlijnden het genre krautrock, op het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting - "Blue Heaven" (feat. Andreya Casablanca)

Na de overtuigende derde plaat Every Valley uit 2017 volgt op 24 september de nieuwe worp van Public Service Broadcasting. De heren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting - "White Star Liner"

Public Service Broadcasting is een boeiende band. Hun muziek is niet enkel zeer aangenaam om te beluisteren, het bevat ook verschillende geschiedenislessen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.