Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angels & Airwaves – “Losing My Mind”

Dat Tom DeLonge niet vies is van een beetje teasen was al een tijdje duidelijk. De eerste single “Rebel Girl” dateert ondertussen al van april 2019 en alle volgende singles kwamen eveneens met de nodige dagenlange socialemediapromo op voorhand. Nu weten we ondertussen wel al dat meneer DeLonge zijn handen vol heeft: scenarios schrijven, films regisseren, boeken schrijven en is hij nog steeds één van de bekendste UFO-jagers ter wereld. We mogen dus blij zijn dat we überhaupt nog een nieuw Angels & Airwaves-album voorgeschoteld krijgen zeven jaar na The Dream Walker.

“Losing My Mind” gaat verder waar de eerder uitgebrachte singles “Restless Souls” en “Euphoria” ons brachten. We krijgen een basintro vergezeld met synths die dezelfde sfeer scheppen. Al is de zanglijn van Tom vrij atypisch bij de eerste strofe. Bij een eerste luisterbeurt klinkt dit zelfs voor Angels & Airwaves weinig vertrouwd maar eens de brug aanbreekt voel je dat er een groots refrein zit aan te komen. En met dit refrein toont DeLonge waarom hij enkele wereldhits op zijn conto heeft staan: Weinigen kunnen zo een larger than life refrein neerpennen. Angels & Airwaves heeft nooit de intentie gehad om te willen klinken als de kleine broer van Blink-182 maar als je het ons vraagt is de capaciteit om songs zo te laten ontploffen het grootste gemis bij Blink-182 de laatste jaren.

Voor wie dit nummer wil beluisteren kunnen we alvast aanraden de video te gaan checken op Youtube. Hier ontmoeten we Disco, de broer van Boomer (het alter ego van DeLonge uit de Blink-182 video van “First Date”). Ook al staat Angels & Airwaves niet gekend voor zijn humor, deze video is best wel hilarisch en toont de humoristische kant van Tom die we al een tijdje niet gezien hadden. Samen met TikTok-sensatie Rampage gaat hij op zoek naar eeuwige TikTok-roem op een nachtelijke trip door heen Las Vegas.

Het zesde album Lifeforms verschijnt op 24 september bij Rise Records. Begin volgend jaar maakt de band ook een aantal stops op een kleine tour doorheen Europa. Wie hen live aan het werk wil zien zal wel naar Parijs of Dusseldorf moeten want er staat voorlopig geen Belgische datum op de lijst.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles Lektron - "Dirty Jacks" en "She's A War"

Nu Tom Delonge terug is bij blink-182 heeft Matt Skiba terug heel wat vrije tijd om handen. Dat hij niet in een…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Angels & Airwaves - Lifeforms (★★★½): De ideale soundtrack voor de zoektocht naar andere levensvormen

Tom Delonge moet zo stilaan de titel van übermensch toebedeeld krijgen. Wat heeft hij de laatste jaren niet gedaan? Films gemaakt, boeken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angels & Airwaves - "Restless Souls"

Dat we Tom DeLonge nog steeds missen bij Blink-182 is een understatement. Gelukkig heeft hij zijn eigen project Angels & Airwaves terug…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.