Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Dry Cleaning – “Bug Eggs” & “Tony Speaks!”

© Steve Gullick

Dry Cleaning is dit jaar, dankzij hun gewaagd en geweldig debuutalbum, een van de meest opvallende doorbraakbands in de postpunk. Ze verrasten menig punkfan dan ook met hun geheel vernieuwende sound die parlando, zware basgitaren en licht psychedelische gitaren combineert en gaven op die manier een geheel nieuwe wending aan het genre. Bovenop dat album had de band ook nog enkele songs die volgens hen niet geschikt waren voor het album, maar vandaag zijn die dan toch wereldwijd te beluisteren via je favoriete streamingdienst. “Bug Eggs” en “Tony Speaks!” heten ze, en hoewel het zeker geen slechte nummers zijn, snappen we waarom ze geen plekje kregen op het album.

“Bug Eggs”, het eerste nummer dat we krijgen voorgeschoteld, ligt heel erg in de lijn van “Unsmart Lady“, een van de mindere songs van de plaat en ook hun laatste single. Het nummer is een pak trager en de gitaren klinken wat geschifter, waardoor de sfeer veel onheilspellender en mysterieuzer overkomt. Zowel muzikaal als op vlak van lyrics is dit niet een van hun sterkere nummers, mede doordat frontvrouw Flo zich van haar (relatief) serieuzere kant laat zien. “Tony Speaks!” neemt echter een andere wending en steunt heel hard op de baslijn die druipt van de vettigheid. Opnieuw houdt de band zich echter wat in en mist het nummer overtuigingskracht, maar zoals gezegd is dat niet geheel onlogisch voor een b-kantje.

Dry Cleaning speelt op 1 februari in de Botanique in Brussel.

Facebook / InstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society – “Last Breath”

Enkele maanden geleden verbaasde The Lounge Society, product van cultlabel Speedy Wunderground, met hun razend ambitieuze en enorm geslaagde debuutep Silk For…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geese - "Projector"

Je hoort wel vaker dat een nieuwe postpunkband de volgende grote smaakmaker zal worden en meer dan eens is dat statement vrij…
AlbumsRecensies

TV People - Nothing More (★★★½): Donderslag bij donkere hemel

Nauwlettend hielden we de voorbije maanden het parcours van TV People in de gaten, een gloednieuwe band uit Dublin. Niet dat er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.