Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grouper – “Unclean mind”

De muziek van Liz Harris verschijnt in vele vormen, maar klinkt altijd intiem. Zo konden we de laatste tijd genieten van haar ambient-/droneproject Nivhek en ging ze ook samenwerkingen aan met onder andere Xiu Xiu en Roy Montgomery. Het beste kennen we haar echter onder het pseudoniem Grouper. Onder die naam bracht ze al tal van intrigerende, verstilde albums uit zoals het briljante Ruins, AIA: Alien Observer en het meest recente Grid of Points uit 2019. Dat laatste album krijgt binnenkort een opvolger, want op 22 oktober verschijnt de plaat Shade via het label kranky. Hieruit krijgen we nu de eerste single “Unclean mind” te horen.

Hoewel het nummer op en top als Grouper klinkt, is het toch een fijne verrassing dat Liz Harris teruggrijpt naar de akoestische gitaar. “Unclean mind” schijnt hiermee een duidelijk licht op de folkinvloeden van Grouper, en doet toch meer denken aan albums als Dragging a Dead Deer Up a Hill en The Man Who Died in His Boat dan aan haar recenter werk. Hoewel het lied nog steeds mysterieus en subtiel klinkt, is het mede dankzij de heldere fluisterende zang een opvallend toegankelijk stukje muziek geworden. Benieuwd of die lijn wordt doorgetrokken op de rest van Shade.

Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Rewire Festival 2022 (dag 3): Noise, ambient, nice, ambient

In Den Haag pikten we de laatste dag van een fascinerend weekend mee. Rewire Festival staat in het teken van experimentele electronische…
AlbumsRecensies

Grouper - Shade (★★★★): Vag(u)e herinnering aan de zee

De begeesterende rust van de Amerikaanse Liz Harris mag al enkele jaren onze oren strelen. Allerlei projecten en samenwerkingen komen met de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Xiu Xiu - OH NO (★★★½): Duetten die het geloof in de mensheid redden

Al sinds het begin van deze eeuw bekatapulteert Jamie Stewart ons met zijn kopzorgen verpakt in drumcomputers en door gitaarpedalen gestuurde goedkope…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.