Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg – “Downtown”

© CPU – Jan Van Hecke

Afgelopen weekend bracht onze britrockvriend Jake Bugg een nieuwe single uit in afwachting van zijn nieuwe album Saturday Night, Sunday Morning, dat later deze zomer verschijnt. “Downtown” is een stapje terug richting de Jake Bugg die we op “Kiss Like the Sun” en “Saviours of the City” hoorden, in tegenstelling tot het extreem poppy (en minder goeie) “Lost” dat hij enkele maanden geleden releasete.

Deze melodramatische Bugg-song komt op gang met een intiem stukje getoets op de piano. Buggs eerste woorden luiden dan een emotionele hulpkreet: ‘Help me, it’s all moving too fast’. Die hulpkreet beantwoordt hij met een beloftevolle boodschap voor de persoon die hij toezingt dat hij nooit alleen zal zijn. De piano, begeleid door het magnifieke geluid van een paar strijkers, zet deze boodschap kracht bij en brengt een gevoel van steun en hoop. Een opvallende afwezigheid op deze nieuwe single is Buggs rechterhand: zijn akoestische gitaar. Op de liveversie van “Downtown”, die ook dit weekend verscheen, is die wel van de partij.

Jake Buggs nieuwe single “Downtown” brengt ons nog een stapje dichter bij zijn vijfde plaat Saturday Night, Sunday Morning en toont aan dat de Brit kan springen van het gitaargeweld op “Kiss Like the Sun”, naar het überpoppy “Lost” en kan eindigen met dit emotioneel lied. Naar welke kant het album gaat neigen, is nog een vraag. Het antwoord daarop zullen we op 20 augustus horen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg - "Seven Bridge Road"

In het begin van de jaren ’10 leek het erop dat Jake Bugg de gehele wereld zou gaan veroveren met zijn muziek….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg - "Lost"

Onze Britse vriend Jake Bugg is al een tijdje bezig met het in elkaar flansen van nieuwe nummers, maar op een vijfde…
AlbumsRecensies

Camelphat - Dark Matter (★★★½): Tijd om te oogsten

Noel Gallagher die te horen is op een tech-house album? De wonderen zijn anno 2020 de wereld nog niet uit. Dat de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.