Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg – “Saviours of the City”

Als we de naam Jake Bugg lezen, worden we helemaal terug gekatapulteerd naar het jaar 2012, want toen scoorde hij een absolute wereldhit met “Lightning Bolt”. We herkennen hem niet alleen van dat zomers nummer, hij staat ook telkens weer present voor sublieme concerten. Hij zou normaal deze zomer op Rock Werchter staan, maar spijtig genoeg zullen we nog even op een liveprestatie van hem moeten wachten. Gelukkig kregen we vandaag wel een nieuwe single die ons verdriet van dat triestig nieuws een beetje weet te verzachten.

Als we het fonkelnieuwe “Saviours of the City” vergelijken met het eerder uitgekomen “Kiss Like The Sun” merken we een gigantisch verschil op. Eind vorig jaar stonden we versteld van dat stevige nummer dat met zijn opzwepende tempo een gestuwd gevoel achterliet, maar op “Saviours of the City’ klinkt Jake helemaal anders. Een ingetogen akoestische gitaar zorgt meteen vanaf de start voor een bescheiden gemoedstoestand die perfect wordt aangevuld door de Nottinghamse stem van Bugg. Het is een kort, sober pareltje dat jammer genoeg heel terughoudend bij ons overkomt. We missen gewoon de losbollige Brit van enkele maanden geleden, die ons wist te entertainen met zijn uptempo nummers.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock kondigt eerste namen aan met o.a. Kaiser Chiefs, Jake Bugg en Circa Waves

Eén van de weinige festivals die ook in 2021 plaatsvond, was Crammerock. Het festival in Stekene had toen zelfs een line-up met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg - "Seven Bridge Road"

In het begin van de jaren ’10 leek het erop dat Jake Bugg de gehele wereld zou gaan veroveren met zijn muziek….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg - "Downtown"

Afgelopen weekend bracht onze britrockvriend Jake Bugg een nieuwe single uit in afwachting van zijn nieuwe album Saturday Night, Sunday Morning, dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.