Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg – “Saviours of the City”

Als we de naam Jake Bugg lezen, worden we helemaal terug gekatapulteerd naar het jaar 2012, want toen scoorde hij een absolute wereldhit met “Lightning Bolt”. We herkennen hem niet alleen van dat zomers nummer, hij staat ook telkens weer present voor sublieme concerten. Hij zou normaal deze zomer op Rock Werchter staan, maar spijtig genoeg zullen we nog even op een liveprestatie van hem moeten wachten. Gelukkig kregen we vandaag wel een nieuwe single die ons verdriet van dat triestig nieuws een beetje weet te verzachten.

Als we het fonkelnieuwe “Saviours of the City” vergelijken met het eerder uitgekomen “Kiss Like The Sun” merken we een gigantisch verschil op. Eind vorig jaar stonden we versteld van dat stevige nummer dat met zijn opzwepende tempo een gestuwd gevoel achterliet, maar op “Saviours of the City’ klinkt Jake helemaal anders. Een ingetogen akoestische gitaar zorgt meteen vanaf de start voor een bescheiden gemoedstoestand die perfect wordt aangevuld door de Nottinghamse stem van Bugg. Het is een kort, sober pareltje dat jammer genoeg heel terughoudend bij ons overkomt. We missen gewoon de losbollige Brit van enkele maanden geleden, die ons wist te entertainen met zijn uptempo nummers.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg – “Zombieland”

Jake Bugg heeft in zijn carrière verschillende muzikale uitstapjes gemaakt. Waar hij in het begin vooral bekend stond om een fijne afwisseling…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Jake Bugg: 'Het maken van de soundtrack van de Ronaldinho-film was een fantastische leerervaring''

Afgelopen vrijdag gaf Jake Bugg een schitterend optreden op de openingsdag van Crammerock. Voordien kregen we de kans om het met hem…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg - "Mr. Minister"

Het is moeilijk te geloven, maar over een dikke maand viert het debuutalbum van Jake Bugg al zijn tiende verjaardag. Voor de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.