Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg – “Kiss Like The Sun”

Je leest het goed, Jake Bugg heeft een nieuwe single uit! Het lijkt een eeuwigheid geleden dat we deze naam nog eens voorbij zagen komen. Reeds in 2012 veroverde hij de wereld met oorwurm “Lightning Bolt”. Ook houden we nog enkele leuke herinneringen over aan zijn passage op Dranouter in 2018, waar hij moederziel alleen het publiek in beweging wist te krijgen met enkel de hulp van zijn akoestische gitaar. Deze zomer kon je hem dan weer horen als vocal op “Be Someone” van Brits dj-duo CamelPhat. Met deze nieuwe “Kiss Like The Sun” trapt hij alvast zijn nakende tour in de UK op gang.

Met een dijk van een akoestische gitaar steekt het nummer van wal. Al snel worden we vooruit gestuwd door de volledige band. De elektrische gitaar vliegt ons om de oren, om vervolgens neer te komen als een pluimpje in de bridge met een knappe baslijn. Hierna volgt een nieuwe, nog stevigere oplawaai en de basdrum jaagt ons richting eindmeet. Deze single heeft alle ingrediënten die een Jake Bugg nummer typeren. Een heerlijke gitaarriff, een opzwepend tempo én uiteraard die snijdende Nottinghamse stem. Wij zijn alvast opnieuw fan. Het is uitkijken naar een nieuw album, en een mogelijke passage in ons Belgenlandje?

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg - "Mr. Minister"

Het is moeilijk te geloven, maar over een dikke maand viert het debuutalbum van Jake Bugg al zijn tiende verjaardag. Voor de…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 1): Festivalzomer in schoonheid afsluiten

Terwijl de festivalzomer stilletjes aan op zijn einde loopt, is er naar jaarlijkse traditie nog Crammerock. Het festival is ieder jaar wel…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock kondigt eerste namen aan met o.a. Kaiser Chiefs, Jake Bugg en Circa Waves

Eén van de weinige festivals die ook in 2021 plaatsvond, was Crammerock. Het festival in Stekene had toen zelfs een line-up met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.