banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg – “Lost”

© CPU – Jan Van Hecke

Onze Britse vriend Jake Bugg is al een tijdje bezig met het in elkaar flansen van nieuwe nummers, maar op een vijfde langspeler bleef het vooralsnog wachten. Nu is er eindelijk bevestiging, want aan het einde van de zomer verschijnt Saturday Night, Sunday Morning. Uit dat album kregen we met onder andere “All I Need” en “Kiss Like the Sun” al een paar singles te horen, waaruit bleek dat de jonge Brit zijn typische sound de rug had toegekeerd en zich meer focuste op het vergaren van airplay aan de hand van goedkope popriedeltjes. Met het splinternieuwe “Lost” zet hij zijn metamorfose nog maar eens in de verf, al kunnen we niet zeggen dat we daar gelukkig van worden.

Met een disco-achtige baslijn die zomaar van Dua Lipa’s Future Nostalgia afkomstig kon zijn, trapt Bugg zijn nieuwste exemplaar op gang. Daarbij komt nog eens een plat pianoriedeltje en het lijkt wel alsof de Brit zijn stem heeft verkocht aan de nieuwe single van een of andere pop-dj. In de refreinen wordt pijnlijk duidelijk dat de man die ooit een singer-songwriter was zichzelf heeft verraden. Oké, de baslijn is zeker catchy, maar het enige wat we ons kunnen afvragen is: ‘waarom?’. Als er tegen het einde van het nummer nog eens een aantal strijkers bijkomen, kunnen we haast niet anders dan geloven dat Jake Bugg iets te veel geluisterd heeft naar platte commerciële pop. Een absoluut dieptepunt in zijn discografie dus. Wij houden ons hart al vast voor Saturday Night, Sunday Morning. 

Op 20 augustus brengt Jake Bugg zijn nieuwe album Saturday Night, Sunday Morning uit.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1059 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg - "Downtown"

Afgelopen weekend bracht onze britrockvriend Jake Bugg een nieuwe single uit in afwachting van zijn nieuwe album Saturday Night, Sunday Morning, dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Swindle - "LOST" (feat. Loyle Carner, Kojey Radical & JNR Williams)

Swindle is zo iemand die je gerust als een superproducer mag omschrijven. De Brit uit Zuid-London heeft een voorliefde voor jazz, reggae,…
AlbumsRecensies

Camelphat - Dark Matter (★★★½): Tijd om te oogsten

Noel Gallagher die te horen is op een tech-house album? De wonderen zijn anno 2020 de wereld nog niet uit. Dat de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.