Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg – “Lost”

© CPU – Jan Van Hecke

Onze Britse vriend Jake Bugg is al een tijdje bezig met het in elkaar flansen van nieuwe nummers, maar op een vijfde langspeler bleef het vooralsnog wachten. Nu is er eindelijk bevestiging, want aan het einde van de zomer verschijnt Saturday Night, Sunday Morning. Uit dat album kregen we met onder andere “All I Need” en “Kiss Like the Sun” al een paar singles te horen, waaruit bleek dat de jonge Brit zijn typische sound de rug had toegekeerd en zich meer focuste op het vergaren van airplay aan de hand van goedkope popriedeltjes. Met het splinternieuwe “Lost” zet hij zijn metamorfose nog maar eens in de verf, al kunnen we niet zeggen dat we daar gelukkig van worden.

Met een disco-achtige baslijn die zomaar van Dua Lipa’s Future Nostalgia afkomstig kon zijn, trapt Bugg zijn nieuwste exemplaar op gang. Daarbij komt nog eens een plat pianoriedeltje en het lijkt wel alsof de Brit zijn stem heeft verkocht aan de nieuwe single van een of andere pop-dj. In de refreinen wordt pijnlijk duidelijk dat de man die ooit een singer-songwriter was zichzelf heeft verraden. Oké, de baslijn is zeker catchy, maar het enige wat we ons kunnen afvragen is: ‘waarom?’. Als er tegen het einde van het nummer nog eens een aantal strijkers bijkomen, kunnen we haast niet anders dan geloven dat Jake Bugg iets te veel geluisterd heeft naar platte commerciële pop. Een absoluut dieptepunt in zijn discografie dus. Wij houden ons hart al vast voor Saturday Night, Sunday Morning. 

Op 20 augustus brengt Jake Bugg zijn nieuwe album Saturday Night, Sunday Morning uit.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg – “Zombieland”

Jake Bugg heeft in zijn carrière verschillende muzikale uitstapjes gemaakt. Waar hij in het begin vooral bekend stond om een fijne afwisseling…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me The Horizon - "LosT"

Begin maart brak Bring Me The Horizon de Lotto Arena af en bewees het dat het meer is dan zomaar een rockband….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Linkin Park - "Lost"

De harten van Linkin Park-fans slaan al enkele dagen wat sneller. De Amerikaanse band kondigde deze week aan dat ze een nummer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.