Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Against The Current – “that won’t save us”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Twee jaar: zo lang hebben fans van Against The Current moeten wachten op nieuwe muziek. Na het album Past Lives was het rond de band van Chrissy Costanza akelig stil geworden. Gek, want ATC beleefde net in 2018 haar hoogdagen. Het jaar ervoor werkte het drietal nog samen met het computerspel League of Legends voor het fenomenale “Legends Never Die” dat tot op heden nog steeds ATC’s meest beluisterde single is. Het droeg enorm bij tot hun bekendheid en hielp ook Past Lives hoge hitnoteringen scoren. Toen leek het echter afgelopen; buiten enkele akoestische versies van oudere nummers bracht Against The Current geen muziek meer uit. Tot nu.

Hoewel “that won’t save us” aardig verschilt van Positions – de computers hebben meer plaats geruimd voor gitaren – blijft deze single herkenbaar als werk van Against The Current. Voor de fans is dat goed nieuws, maar andere muziekliefhebbers laten deze release best links liggen. Het is aardige poprock, maar met evenveel identiteit als een grijze muis voor een antraciete muur op een grauwe dag. Het is pijnlijk dat Against The Current na al die jaren nog steeds klinkt als een veredelde covergroep, zonder iets van eigen inbreng te tonen. Daarnaast bezorgen de overgecomprimeerde drums hoofdpijn en dat kan zélfs de zuivere stem van Chrissy niet verhelpen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Against The Current - "blindfolded"

Against The Current is zo’n band die voornamelijk bekend werd door hun coverwerk op YouTube. Die covers wentelen zich in de clichés…
AlbumsRecensies

State Champs - Kings of the New Age (★★★★): Succesvol begin van een veelbelovend nieuw tijdperk

Het is ondertussen meer dan acht maanden geleden dat State Champs het nummer “Just Sound” uitbracht als eerste single van het nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sigrid & Bring Me The Horizon - "Bad Life"

Verrassende samenwerkingen zijn van alle tijden, maar bij sommige aankondigingen moeten ook wij twee keer kijken om het te geloven. Wie had…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.