banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Against The Current – “that won’t save us”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Twee jaar: zo lang hebben fans van Against The Current moeten wachten op nieuwe muziek. Na het album Past Lives was het rond de band van Chrissy Costanza akelig stil geworden. Gek, want ATC beleefde net in 2018 haar hoogdagen. Het jaar ervoor werkte het drietal nog samen met het computerspel League of Legends voor het fenomenale “Legends Never Die” dat tot op heden nog steeds ATC’s meest beluisterde single is. Het droeg enorm bij tot hun bekendheid en hielp ook Past Lives hoge hitnoteringen scoren. Toen leek het echter afgelopen; buiten enkele akoestische versies van oudere nummers bracht Against The Current geen muziek meer uit. Tot nu.

Hoewel “that won’t save us” aardig verschilt van Positions – de computers hebben meer plaats geruimd voor gitaren – blijft deze single herkenbaar als werk van Against The Current. Voor de fans is dat goed nieuws, maar andere muziekliefhebbers laten deze release best links liggen. Het is aardige poprock, maar met evenveel identiteit als een grijze muis voor een antraciete muur op een grauwe dag. Het is pijnlijk dat Against The Current na al die jaren nog steeds klinkt als een veredelde covergroep, zonder iets van eigen inbreng te tonen. Daarnaast bezorgen de overgecomprimeerde drums hoofdpijn en dat kan zélfs de zuivere stem van Chrissy niet verhelpen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

234 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Against The Current - fever (★★★): Succesvol terug naar vroeger

Het is al van 2015 geleden dat de Amerikaanse band Against The Current nog een ep uitbracht. In 2016 en 2018 verschenen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Against The Current - "again&again" (feat. guardin)

Eerder dit jaar keerde Against The Current terug naar haar roots met het stevige poprocknummer “that won’t save us”. Dat was een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lil Lotus - "Romantic Disaster" (feat. Chrissy Costanza)

Ondermaatse emorap en poppunk gaan goed samen, dat is nu eenmaal geweten. Lil Lotus, een 27-jarige Amerikaan, is een soundcloudrapper die hiphop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.