Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MxPx – “Say Yes” (feat. Rivals)

Eerder dit jaar verrasten de heren van MxPx ons aangenaam met de single “Can’t Keep Waiting“. Mochten ze dit jaar een ‘best of’ aankondigen, dan had dit nummer er blindelings op gemogen. Toen eerder deze week een nieuwe single werd aangekondigd, waren de verwachtingen dan ook navenant. Verrassend uit de hoek na een carrière van bijna 30 jaar in een genre als punkrock is dan ook geen sinecure.

Na een fade-in van een vijftal seconden start het nummer pas echt. We horen meteen de vertrouwde gitaarsound vergezeld door een paar weinig originele ‘na na na’s‘, maar dan worden we al snel verrast door de trompetten. MxPx staat niet direct gekend om het toevoegen van blazers, maar heel de song lang blijven ze mooi op de achtergrond zodat je zeker niet het gevoel krijgt dat je naar een skapunknummer zit te luisteren. De volgende verrassing is de toevoeging van Kalie Wolfe van Rivals als tweede zangstem. De twee vocalen zijn doorheen het nummer sterk door elkaar verweven, waardoor je een leuke wisselwerking krijgt. Tekstueel vangt het nummer de emotionele achtbaan van een jonge zomerliefde. De thema’s zoals enthousiasme en angst ontbreken dan ook niet.

“Say Yes” is een springerig, feel good, poppunknummer. Niks meer, maar ook niks minder. Eind de jaren negentig stond de band op het punt samen met blink-182 om de wereld te veroveren. Zover is het voor hen nooit gekomen, maar dat ze nog steeds een degelijk leuk nummer kunnen schrijven, staat buiten kijf.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" - 22

Eind van de week betekent bij ons een kleine round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Toch zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.