Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chuki Beats – “REVOLUTION” (feat. Charles & Sofiane Pamart)

© Raia Maria Laura

Chuki Beats is een van de meest relevante hiphopproducers uit ons land, getuige zijn samenwerkingen met mooie namen als Zwangere Guy, Frenetik en Yung Mavu. Aan de Noordelijke zijde van de taalgrens sijpelt zijn talent weliswaar nog niet volledig door, maar daar kan binnenkort verandering in komen. De jongeman is namelijk bezig met zijn debuutplaat, die deze zomer nog het levenslicht zou moeten zien. Daaruit krijgen we vandaag al de derde single te horen en dat gaat opnieuw om een samenwerking. Op “REVOLUTION” voegt Chuki opnieuw twee interessante namen toe aan zijn palmares: Charlotte Foret en Sofiane Pamart. Die eerste kan je misschien kennen onder haar artiestennaam Charles, als winnares van The Voice Belgique of gewoon van haar passage op Werchter Parklife vorige week. Die andere werkte dan weer samen met Arno Hintjens op Vivre, waarop de Parijse pianist enkele stripped-versies maakte van de grootste hits van Arno.

Drie relatief verschillende werelden die op “REVOLUTION” samenvloeien tot een mooi geheel. De track opent rustig en misschien zelfs emotioneel met enkel de piano van Sofiane, waarna Charles voorzichtig haar stem eronder mengt. We hebben de Brusselse zangeres al eens op deze manier gehoord, waardoor de single meteen vertrouwd aanvoelt. Ze haalt geleidelijk aan wat uit met haar stem, waarna we eindelijk de invloed van Chuki te horen krijgen. Een lichte trapbeat begeleidt vanaf dan het geheel, waardoor de track nog krachtiger uit de hoek komt. Toch is het vooral de combinatie tussen Charlotte en Sofiane die het meest beklijvend is. Haar engelenstem zorgt voor kippenvel, terwijl zijn pianogeluiden de emotionele toets daaraan toevoegen. Een leuke combinatie tussen de drie dus, al moeten we er even aan wennen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1572 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Charles @ Ancienne Belgique (AB): Van een speciaal kaliber

In België hebben we heel wat interessante popartiesten, maar Charlotte Foret oftewel Charles is er toch een van een ander kaliber. Zoals…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 1): Festivalzomer in schoonheid afsluiten

Terwijl de festivalzomer stilletjes aan op zijn einde loopt, is er naar jaarlijkse traditie nog Crammerock. Het festival is ieder jaar wel…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.