Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Keaton Henson – “No Love Lost”

Keaton Henson is een Brit die niet veel nodig heeft om zijn gevoelens om te zetten in muziek. In de herfst van 2020 kregen we Monument te horen. Een emotionele ontrafeling over de nasleep van het verlies van zijn vader. Sindsdien werden we al getrakteerd op enkele singles, die binnenkort verschijnen op de nieuwe ep Fragments. Net zoals altijd kunnen we zomaar, op een doordeweekse donderdag, verrast worden door een onaangekondigde single van Keaton Henson. Deze keer is dat “No Love Lost”.

Alles waar Keaton Hensons handen aan hebben gezeten, verandert zonder twijfel in een stukje poëzie. Van precies uitgekozen melodieën, tot weloverwogen woorden. Daardoor durven we het al eens door de vingers zien dat zijn recentere werk vaak in dezelfde lijn ligt. Hoewel de nieuwe single qua sfeer een beetje doet denken aan “No Witnesses”, zegt Keaton zelf dat het geen liefdeslied is, maar eerder een ‘maak je geen zorgen, het komt goed met mij’-lied. “No Love Lost” heeft een beetje hetzelfde effect als een verzachtende zalf op een genezende wonde: kalmerend. We kunnen er de vinger niet opleggen, maar er is iets met Keaton Henson. Is het de Brit zijn existentiële eerlijkheid in zijn nummers, of zijn we bevooroordeeld?

27 augustus 2021 komt Fragments uit, de nieuwe ep van Keaton Henson.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Year of the Knife – "Wish" & "Last Laugh"

Er zijn maar weinig bands binnen de hardcorescene die zo snel in populariteit groeien dan het uit Delaware afkomstige Year of the…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Keaton Henson - House Party (★★★★): De maskers vallen af

Frivole meezingers, rauwe gitaarsolo’s en zowaar optimistische haast hoopvolle melodieën: wie zich de laatste jaren liet onderdompelen in Keaton Henson’s donkere zielenroerselen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bonobo - Fragments (★★★★): Dansen op droomfragmenten

Exact vijf jaar en een dag is het geleden dat we met Migration het laatste album van Bonobo mochten verwelkomen. Een half decennium later…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.