Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Keaton Henson – “No Love Lost”

Keaton Henson is een Brit die niet veel nodig heeft om zijn gevoelens om te zetten in muziek. In de herfst van 2020 kregen we Monument te horen. Een emotionele ontrafeling over de nasleep van het verlies van zijn vader. Sindsdien werden we al getrakteerd op enkele singles, die binnenkort verschijnen op de nieuwe ep Fragments. Net zoals altijd kunnen we zomaar, op een doordeweekse donderdag, verrast worden door een onaangekondigde single van Keaton Henson. Deze keer is dat “No Love Lost”.

Alles waar Keaton Hensons handen aan hebben gezeten, verandert zonder twijfel in een stukje poëzie. Van precies uitgekozen melodieën, tot weloverwogen woorden. Daardoor durven we het al eens door de vingers zien dat zijn recentere werk vaak in dezelfde lijn ligt. Hoewel de nieuwe single qua sfeer een beetje doet denken aan “No Witnesses”, zegt Keaton zelf dat het geen liefdeslied is, maar eerder een ‘maak je geen zorgen, het komt goed met mij’-lied. “No Love Lost” heeft een beetje hetzelfde effect als een verzachtende zalf op een genezende wonde: kalmerend. We kunnen er de vinger niet opleggen, maar er is iets met Keaton Henson. Is het de Brit zijn existentiële eerlijkheid in zijn nummers, of zijn we bevooroordeeld?

27 augustus 2021 komt Fragments uit, de nieuwe ep van Keaton Henson.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Keaton Henson - Fragments EP (★★★★): Brokjes verdriet aan elkaar lijmen

Hoeveel hartzeer en tegenslag kan een mens eigenlijk aan. Sinds zijn debuut Dear ongeveer tien jaar geleden bezong de Londense Keaton Henson al lief en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Keaton Henson - "Limb"

Enkele maanden geleden kregen we Monument te horen, het meest recente album van Keaton Henson. Een mooie verzameling nummers waarin Henson afscheid…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.