banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Red Machine – “The Ghost of Cincinnati”

© Graham Tolbert

Big Red Machine doet misschien geen belletje rinkelen, maar Bon Iver en The National doen dat ongetwijfeld wel. Voor fans van beiden is er goed nieuws, want de zanger van Bon Iver en de gitarist van The National brengen binnenkort een tweede album uit. Justin Vernon en Aaron Dressner brachten in 2018 al Big Red Machine uit, als een groep met dezelfde naam, en aan het einde van de zomer krijgen we een tweede langspeler van het duo. Gisteren kregen we al een eerste mooie single te horen met Anaïs Mitchell van Bonny Light Horseman.

“The Ghost of Cincinnati” is een van de weinige solonummers die we op het nieuwe album van Big Red Machine zullen terugvinden en als de andere even goed zijn als deze, zullen we zeer tevreden zijn. Het is een prachtig, sfeervol nummer dat wat doet denken aan Sufjan Stevens’ oudere muziek en zo ook prachtig zou passen op de soundtrack van Call Me By Your Name. Door de gitaar en bewerkte stem komt “The Ghost of Cincinnati” zowel zomers als dromerig over, wat resulteert in een gewoonweg zalig nummer.

Vrijdag om middernacht zou er nog een nieuwe nummer verschijnen, zowaar eentje met Taylor Swift, en vanaf 27 augustus ligt How Long Do You Think It’s Gonna Last? in de winkelrekken. Op dat album zullen naast Anaïs Mitchell ook nog artiesten als Sharon Van Etten, Ben Howard en Taylor Swift te horen zijn.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

806 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Big Red Machine – How Long Do You Think It’s Gonna Last? (★★★½): Mooi, maar soms iets te veel van het goede

Big Red Machine, het zijproject van Aaron Dessner en Justin Vernon, is terug met een nieuw album. Dessner kreeg oorspronkelijk vooral een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Red Machine - "Mimi" (feat. Ilsey)

Aan het eind van deze maand verschijnt met How Long Do You Think It’s Gonna Last? de langverwachte en veelbelovende tweede plaat van Big…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Red Machine - "Phoenix" (feat. Fleet Foxes & Anaïs Mitchell)

Op 27 augustus verschijnt met How Long Do You Think It’s Gonna Last? de tweede plaat van Big Red Machine. Het project…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.