Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mabel – “Take It Home”

© CPU – Larissa Zenner

De Brits-Zweedse Mabel McVey heeft het lange tijd binnen de muzikale grenzen van de UK moeten doen. Ze duwde vervolgens haar r&b-invloeden wat naar de achtergrond en schakelde over op een radiovriendelijker popgeluid dat duidelijk zijn werk deed. In 2018 volgde namelijk de grote internationale doorbraak met “Don’t Call Me Up”, waarmee ze wekenlang de hitlijsten bombardeerde. In voorbereiding van haar tweede album bleef het de laatste jaren stil rond Mabel, buiten enkele dancesamenwerkingen dan. Single “Let Them Know” was het energieke startschot van een nieuw tijdperk, waarmee ze meer dan ooit op de clubs en de hitlijsten mikte. “Take It Home” volgt de vorige single al snel op. Erg rouwig zijn we daar alleszins niet om, want het is er opnieuw eentje voor de zomerhitlijsten.

“Take It Home” is dan wel weer een dansbaar nummer, in vergelijking met de nineties housebeats van “Let Them Know” zet Mabel duidelijk in op een meer relaxed popgeluid, beïnvloed door Afrikaanse ritmes en zomerse trapbeats. Het sluit in ieder geval goed aan bij haar stemgeluid en bouwt verder op enkele gelijkaardige singles van haar debuutplaat. Dat het refrein wat kort en repetitief is, wordt gelukkig goedgemaakt door de extra krachtige bassen. De single is trouwens ook een toevoeging aan de Pokémon 25 muziekcollectie, waar ook Katy Perry’s “Electric” onderdeel van was.

Pokémon of niet, Mabel vangt met “Take It Home” wel een nieuwe zomerhit die onze verroeste heupen lichtjes losschudt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mabel - "Vitamines"

Afgelopen jaar had Mabel geen nieuwe muziek in de aanbieding, maar nu lijkt er wel een nieuwe plaat aan te komen. Eerder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ed Sheeran - "Celestial"

Op een dag wordt je wereldberoemd, rijg je de hits aan elkaar en weet je stadions in sneltempo uit te verkopen. En…
AlbumsRecensies

Mabel - About Last Night... (★★★): Glas halfvol

“Don’t Call Me Up”. Met die eigenwijze leuze scoorde de Britse Mabel McVey in 2019 een ongelofelijke hit en meteen ook een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.