Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kevin Abstract – “SLUGGER” (feat. $NOT & slowthai)

Enkele maanden geleden kondigde Brockhampton aan dat ze dit jaar nog twee albums zouden uitbrengen om er dan een punt achter te zetten. Roadrunner: New Light, New Machine verscheen een goeie maand geleden en op het tweede album zal het waarschijnlijk nog wachten zijn tot in het najaar. In de tussentijd vergemakkelijkt frontman Kevin Abstract het wachten een beetje door met eigen solowerk te komen, wat al geleden was van 2019 met ARIZONA BABY. Zeven jaar na zijn debuutalbum MTV1987 en drie dagen nadat single “Peach” goud behaalde, is Abstract terug met “SLUGGER”. Hiervoor werkte hij niet alleen, maar nodigde hij trashrapper $NOT en Brits enfant terrible slowthai mee uit in de studio.

Brockhampton-fans zullen “SLUGGER” zeker smaken, de beat knalt als vanouds alle kanten op en wordt aangevuld door verschillende sirenes zoals we het nog kennen vanop hun Saturation-trilogie. Kevin Abstract maakt vanaf de eerste seconde duidelijk dat we een stevig rapnummer mogen verwachten en geen zachte r&b-ballade. Samen met $NOT gooit hij er enkele stevige verses tegenaan, maar het is vooral slowthai die indruk maakt. Juist wanneer je denkt dat “SLUGGER” op z’n eind loopt, duikt de Brit op en maakt hij het nummer helemaal af met zijn gekende stijl.

TwitterInstagram

Related posts
AlbumsRecensies

Mura Masa - demon time (★★★★): Doe wat je wilt

Er zijn muziekliefhebbers die meteen beginnen huiveren bij het horen van de termen ‘dj en producer’. In bepaalde gevallen valt dat zeker…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Mount Kimbie - "in your eyes" (feat. slowthai & Danny Brown), "a deities encore" (feat. Liv.e), "Q" & "Quartz"

Toen Mount Kimbie vorig jaar, na een lange stilte, weer eens van zich liet horen met “Black Stone” & “Blue Liquid”, beloofden…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.