Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave – “Maybe You Didn’t Know”

© Neelam Khan Vela

Het Schotse The Ninth Wave is al een tijdje aan het timmeren aan zijn weg richting de top, maar de band is er nog lang niet. Daarmee bedoelen we niet dat er nog zwaar gesleuteld moet worden aan de muziek, maar dat het viertal nog niet meteen de aandacht krijgt die het verdient. Misschien lukt het binnenkort, want de mannen en vrouw zullen hun catchy mix van gitaren en elektronica binnenkort opnieuw in een album gieten. Het is dan ook nu dat er voor het eerst sinds 2020 nog eens een nieuw streepje muziek van The Ninth Wave op de wereld wordt losgelaten. Dat gebeurt in de vorm van “Maybe You Didn’t Know”, volgens de band zelf hun meest beklijvende werk tot nog toe. Dat belooft!

‘Een nieuw hoofdstuk in een bijzonder boeiend verhaal’, lezen we in het persbericht dat bij de nieuwste creatie van het viertal hoort. Toch hebben we nog even de tijd nodig om aan die omgeslagen bladzijde te wennen. “Maybe You Didn’t Know” is daarom geen slecht nummer, maar het voelt permanent alsof er nog wat afkruiding mist. De band gooit nochtans al zijn troeven op tafel: een donkere bas, een diepe zanglijn en een stevige beat. Met op de achtergrond nog een heleboel aanvullende elektronica zitten er weliswaar heel wat kleinigheidjes verstopt in de track, maar de opbouw waar zo de nadruk op wordt gelegd, kabbelt helaas richting een redelijk triest ontploffinkje. Als de frontman dan nog eens Bon Iver-achtige stemeffectjes begint uit te proberen, neigen we een beetje af te dwalen als luisteraar. The Ninth Wave heeft het zeker in zich, maar focust zich in het vervolg misschien toch maar beter op de muziek in plaats van op al die kleine extraatjes.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2044 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave - "Everything Will Be Fine"

The Ninth Wave, een Schotse band uit Glasgow, heeft tijdens de lockdown nieuwe inspiratie gevonden. De laatste ep van de noisepop band,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave - "I'm Only Going to Hurt You"

Wie nog nooit van The Ninth Wave heeft gehoord, raden we nu aan om Spotify in te schakelen. De Schotse band is…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Ninth Wave - "Happy Days!"

The Ninth Wave is niet alleen een prachtig schilderij van Ivan Aivazovsky, maar ook de naam van één van de tofste Schotse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.