Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Ninth Wave – “Happy Days!”

© Raissa Pardini

The Ninth Wave is niet alleen een prachtig schilderij van Ivan Aivazovsky, maar ook de naam van één van de tofste Schotse bands van de afgelopen jaren. Het afgelopen jaar bracht het viertal nog hun debuutplaat Infancy in twee delen uit, maar deze zomer komt de groep al met nieuwe ep op de proppen. De ep werd in maart opgenomen in het afgelegen Black Bear Studio op het Britse schiereiland Isle of Lewis. Samen met producer Faris Badwan, de zanger van van de band The Horrors, gingen ze op zoek naar een nieuwe sound en die vonden ze ook.

The Ninth Wave heeft de afgelopen maanden zitten experimenteren en dat hoor je ook op “Happy Days!”. De synths zijn duister, de drums nog scherper en de zang van Haydn Park-Patterson nog innemender dan op hun eerder werk. De groep zoekt de grootse geluiden nog steeds op, maar dan wel iets minder opgeblazen en bombastisch. De elektrische gitaar speelt op “Happy Days!” een minder essentiële rol, maar werd hier en daar wel nog knap geïmplementeerd om het geheel meer punch te geven. De dreigende basstoon zorgt voor een onheilspellende sfeer, die op het einde mooi uitmondt in een rustgevende piano. Hopelijk kan The Ninth Wave deze lijn verderzetten op de ep!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

6 mei 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief