Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave – “Everything Will Be Fine”

© Raissa Pardini

The Ninth Wave, een Schotse band uit Glasgow, heeft tijdens de lockdown nieuwe inspiratie gevonden. De laatste ep van de noisepop band, Happy Days! verscheen op 31 juli 2020, en nu is het na een paar maanden radiostilte tijd voor wat nieuwe muziek. Ze brengen hun nieuwe single “Everything Will Be Fine” uit die in een korte en een heel boeiende lange versie op de streamingkanalen verschijnt.

Als je de band nog niet eerder gehoord hebt, verrassen de aparte stemmen van leadzangers Haydn-Park Patterson en Amelia Kidd je zeker. Naarmate het lied vordert, is het echter onmogelijk om de unieke kwaliteiten van hun stemmen niet te appreciëren. De instrumentatie van de track is vooral opgebouwd uit synthgeluiden, waarmee de band teruggrijpt naar hun eerdere werk. Het synthdeuntje op de achtergrond, zorgt voor interessante melodieën, die je makkelijk laten wegdromen. De tekst van het lied treft enkele rake snaren. Met een openingslijn als ‘There are no wrong things to say here, but I’ll find a way’, kun je gewoon niet miszitten. Ook de zin ‘Everything will be fine’ uit het refrein, zijn lyrics die bijzonder welkom zijn. In deze tijden heeft iedereen er wel eens nood aan om die woorden te horen. De indiepopwereld kijkt al vast uit naar wat The Ninth Wave nog te bieden heeft.

Instagram / Website / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Two Door Cinema Club - Keep On Smiling (★★★½): De reis is beter dan de bestemming

Even beginnen met een waarheid die ons doet beseffen dat we ouder worden: Two Door Cinema Club werd vijftien jaar geleden opgericht….
InstagramLiveRecensies

Tash Sultana @ OLT Rivierenhof: High worden zonder drugs

Gisteravond nam Tash Sultana ons mee op een psychedelische rondtrip door hun universum. Het was vertrouwd, maar toch verrassend. Het genderfluïde, multi-instrumentale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.