Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave – “Everything Will Be Fine”

© Raissa Pardini

The Ninth Wave, een Schotse band uit Glasgow, heeft tijdens de lockdown nieuwe inspiratie gevonden. De laatste ep van de noisepop band, Happy Days! verscheen op 31 juli 2020, en nu is het na een paar maanden radiostilte tijd voor wat nieuwe muziek. Ze brengen hun nieuwe single “Everything Will Be Fine” uit die in een korte en een heel boeiende lange versie op de streamingkanalen verschijnt.

Als je de band nog niet eerder gehoord hebt, verrassen de aparte stemmen van leadzangers Haydn-Park Patterson en Amelia Kidd je zeker. Naarmate het lied vordert, is het echter onmogelijk om de unieke kwaliteiten van hun stemmen niet te appreciëren. De instrumentatie van de track is vooral opgebouwd uit synthgeluiden, waarmee de band teruggrijpt naar hun eerdere werk. Het synthdeuntje op de achtergrond, zorgt voor interessante melodieën, die je makkelijk laten wegdromen. De tekst van het lied treft enkele rake snaren. Met een openingslijn als ‘There are no wrong things to say here, but I’ll find a way’, kun je gewoon niet miszitten. Ook de zin ‘Everything will be fine’ uit het refrein, zijn lyrics die bijzonder welkom zijn. In deze tijden heeft iedereen er wel eens nood aan om die woorden te horen. De indiepopwereld kijkt al vast uit naar wat The Ninth Wave nog te bieden heeft.

Instagram / Website / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Claud - "Cuff Your Jeans"

We tipten Claud gisteren nog als een grote beer van morgen en dat wordt meteen waargemaakt. Exact een maand voor de release…
AlbumsRecensies

LAUREL - PETROL BLOOM (★★★½): Dromerige synths à la carte

Na het mondjesmaat loslaten van nummers, is de nieuwste ep van de Britse LAUREL er eindelijk. De verwachtingen zijn hooggespannen: haar dromerige…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single St. Solaire - "Videotape"

Na ruim twee jaar in de studio kondigen de heren van de indiepopband St. Solaire hun debuutalbum you=me aan. De release van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.