Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave – “I’m Only Going to Hurt You”

Wie nog nooit van The Ninth Wave heeft gehoord, raden we nu aan om Spotify in te schakelen. De Schotse band is de laatste jaren aan een serieuze opmars begonnen en klopt sinds kort aan op de grote poort. Eind vorig jaar nog kwam er met Infancy een zeer degelijke debuutplaat uit, maar daar nam het viertal geen genoegen mee. Een klein jaar later zit er alweer een nieuwe ep aan te komen. Het eerste voorproefje “Happy Days!” kon ons al bekoren. Met “I’m Only Going to Hurt You” wordt daar vandaag een vervolg aan gebreid. Hoewel de band haar donkere eigenheid behoudt, gaat het er toch wat ‘vrolijker’ aan toe op het nummer.

Om te beginnen klinken de synths die het nummer openen al niet meer zo heel donker. De zang daarentegen blijft wel redelijk mysterieus, tot het refrein. Dan gaat alles de hoogte in. De zware elektronica wordt afgewisseld met chaotische, lichtere elementen. Op de één of andere manier weet het nummer ons muzikaal te raken, maar ook tekstueel zit het allemaal emotioneel in elkaar. Bang zijn om lief te hebben, onzeker zijn over jezelf… simpelweg bang zijn om de personen die je lief hebt pijn te doen. De nieuwe van The Ninth Wave zit bijzonder goed in elkaar. Bij elke luisterbeurt ontdek je weer nieuwe elementen. Het is dan ook daarom dat het nummer in onze playlist zal terechtkomen en daar niet snel uit zal verdwijnen.

“I’m Only Going to Hurt You” is de tweede single van de Happy Days! – EP, die later dit jaar verschijnt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

19 juni 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief