Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave – “I’m Only Going to Hurt You”

Wie nog nooit van The Ninth Wave heeft gehoord, raden we nu aan om Spotify in te schakelen. De Schotse band is de laatste jaren aan een serieuze opmars begonnen en klopt sinds kort aan op de grote poort. Eind vorig jaar nog kwam er met Infancy een zeer degelijke debuutplaat uit, maar daar nam het viertal geen genoegen mee. Een klein jaar later zit er alweer een nieuwe ep aan te komen. Het eerste voorproefje “Happy Days!” kon ons al bekoren. Met “I’m Only Going to Hurt You” wordt daar vandaag een vervolg aan gebreid. Hoewel de band haar donkere eigenheid behoudt, gaat het er toch wat ‘vrolijker’ aan toe op het nummer.

Om te beginnen klinken de synths die het nummer openen al niet meer zo heel donker. De zang daarentegen blijft wel redelijk mysterieus, tot het refrein. Dan gaat alles de hoogte in. De zware elektronica wordt afgewisseld met chaotische, lichtere elementen. Op de één of andere manier weet het nummer ons muzikaal te raken, maar ook tekstueel zit het allemaal emotioneel in elkaar. Bang zijn om lief te hebben, onzeker zijn over jezelf… simpelweg bang zijn om de personen die je lief hebt pijn te doen. De nieuwe van The Ninth Wave zit bijzonder goed in elkaar. Bij elke luisterbeurt ontdek je weer nieuwe elementen. Het is dan ook daarom dat het nummer in onze playlist zal terechtkomen en daar niet snel uit zal verdwijnen.

“I’m Only Going to Hurt You” is de tweede single van de Happy Days! – EP, die later dit jaar verschijnt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1969 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave - "Maybe You Didn't Know"

Het Schotse The Ninth Wave is al een tijdje aan het timmeren aan zijn weg richting de top, maar de band is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave - "Everything Will Be Fine"

The Ninth Wave, een Schotse band uit Glasgow, heeft tijdens de lockdown nieuwe inspiratie gevonden. De laatste ep van de noisepop band,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Ninth Wave - "Happy Days!"

The Ninth Wave is niet alleen een prachtig schilderij van Ivan Aivazovsky, maar ook de naam van één van de tofste Schotse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.