AlbumsFeatured albumsRecensies

Freddie Konings – DUDAS (★★★★): Freddie Konings toont zijn kunsten

Top Notch heeft inmiddels al een aantal jaar een Belgische afdeling waardoor onder meer Zwangere Guy, Tourist LeMC, DIKKE en Stikstof onder de vleugels van Kees De Koning vertoeven. Ook Freddie Konings zit sinds vorig jaar bij Top Notch en nu brengt hij zijn tweede album uit onder het label. DUDAS is Freddies vierde album in twee jaar tijd, niet veel mensen doen het hem na!

DUDAS telt veertien nummers, waarvan “Afspraak“, “Talent van het Jaar” en “PGP” al op voorhand werden gelost. Waar “PGP” en “Talent van het Jaar” drillmuziek zijn, wordt “Afspraak” geleid door een old-school beat. Maar liefst de helft van de nummers op DUDAS zijn tracks met een drill instrumental. Dat toont aan dat het uit het Verenigd Koninkrijk overgewaaide genre ook hier zeer geliefd is. Qua features verschijnen weinig verrassende namen als Ramzi en DIKKE, maar ook rappers als Millson9, V8 en dal3ton krijgen een kans op Freddie Konings zijn nieuwste project.

Wat opvalt is dat Freddie geen zin heeft om het rustig aan te doen op DUDAS. Vanaf nummer één, “Paper”, vliegt hij erin en is hij niet van plan om te stoppen. De eerste samenwerking van het album is er een met Ramzi die de titel “Algebra” kreeg. Drie minuten lang spuwen de heren bars alsof ze een brand moeten blussen. Ze wisselen elkaar mooi af, wat zorgt voor een aangename dynamiek. Die zien we ook terug op “Michael Jackson”, maar dan door de gitaar. Een zeer zwoele gitaarloop zorgt voor een fantastische beat waarover Freddie zeer vibey refreinen en verses brengt.

Natuurlijk moet een rapper als Freddie Konings een nummer eren aan de straat waar hij vandaan komt. Op “Nog Steeds Straat” horen we pure straatrap over zijn avonturen op straat en het bijhorende leven. Het siert hem dat hij niet vergeet waar hij vandaan komt! Zoals eerder gezegd, rapt Freddie vaak hard en rechtuit, maar niet altijd. Op “Anders” klinkt het iets emotioneler en zachter, maar nog steeds op een drillbeat. Ook de manier van rappen is anders op de track dan op “Talent van het Jaar” bijvoorbeeld.

De kant die Freddie op “Anders” toont, vind je ook op “Valérie”. Hier ook weer een zomerse gitaar met typerende drums en die meer zangerige manier van rappen. Qua teksten is het geen superhoog niveau, maar dat hoeft niet altijd. Je kan ook goede muziek maken op basis van sfeer en feelings. Zo toont Freddie Konings aan dat hij zeer polyvalent is en niet bang is om te variëren.

We weten niet hoe Freddie Konings het doet, elk album dat hij uitbrengt, is vernieuwend en sterk tegelijk. Het bevat ook veel en genoeg variatie om nooit saai te worden. Veel mensen kennen zijn naam al, maar nu zullen er niet veel meer zijn die hem niet kennen.

InstagramTwitter

153 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ramzi -"Sterker"

Nu de Belgische hiphopscene stilaan weer op gang komt na alle problemen die de pandemie met zich meebracht, wordt ook de ‘sleeping…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Freddie Konings & King B - "Werk"

De veelzijdige rapper Freddie Konings uit Antwerpen laat er geen gras over groeien. Dat is inmiddels meer dan duidelijk. Konings werd in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Purple Goonz - "Betere dagen" (feat. Freddie Konings & DIKKE)

Het is al enkele weken dat we het nieuws vernomen hebben dat zowel Freddie Konings als Purple Goonz op dit eigenste moment…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.