Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freddie Konings – “Afspraak” (feat. Dikke & Ramzi)

Freddie Konings

Freddie Konings kondigde begin dit jaar heel veel nieuwe muziek aan en die belofte komt hij nu ook na. Begin mei kondigde de Antwerpse rapper zijn nieuwe plaat DUDAS aan en kletste daar met “Talent van het jaar” meteen een eerste single tegenaan. Het afgelopen jaar loste Freddie Konings met Chosselonië 1 & 2 en Realitijd maar liefst drie projecten en tevens was hij ook nog te horen op singles van Zwangere Guy, Ramzi en DIKKE. Het zijn ook die laatste twee Top Notch-collega’s die hij rekruteerde voor zijn nieuwe single “Afspraak”.

Het is een primeur dat de drie rappers op een nummer te horen zijn en dat brengt toch hoge verwachtingen met zich mee. Op een beat van de producer Picasso mogen ze het beste van zichzelf geven, al moeten we toegeven dat we stiekem op iets meer spanning tussen de drie hadden gehoopt. Vooral de slecht gemixte beat laat het bij momenten afweten en is bij momenten iets te statisch om echt van goede basis te kunnen spreken. Het zorgt er ook voor dat de wisselwerking tussen DIKKE, Freddie en Ramzi niet helemaal tot zijn recht komt op “Afspraak”, al zit de verhaallijn en de tekst wel heel sterk in elkaar. We horen veel potentieel op “Afspraak”, al lukt het hen niet om de puntjes op i te zetten.

DIKKE en Freddie Konings staan op 10 juni in DOK (Gent) en op 20 juli in OLT Rivierenhof (Antwerpen).

Instagram

Ontdek meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1777 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIKKE - "Beef Met Mezelf"

Sinds de release van 130 KILO heeft de Limburgse rapper DIKKE zijn stempel gedrukt op de Belgische hiphopscene. Door de deal met label…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 1): Hoge toppen, Lage Landen

De eerste dag van Pukkelpop wordt nooit als een volwaardige festivaldag gezien, maar toch is dat tegenwoordig steeds meer wel dan niet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIKKE - "Gasolina"

DIKKE is zonder enige twijfel een van de hardwerkendste rappers van ons land. De uit Limburg afkomstige artiest speelt niet alleen veel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.