Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lala Lala – “DIVER”

© Michael Schmelling

Lala Lala is de alias van de Amerikaanse Lillie West. Haar debuutalbum Sleepyhead zag het licht al in 2016, toen haar indierock nog getooid was met een DIY-mantel. Opvolger The Lamb van 2018 klonk iets cleaner, maar wist toch de lo-fi vibe te behouden. Nummers als “Destroyer”, de opener van dat album, of “Copycat” weerklonken sindsdien nog vaak door onze luidsprekers en deden ons blijven verlangen naar meer. Lala Lala zelf blijkt gelukkig ook nog niet uitgezongen te zijn, want vandaag kondigt ze met een nieuwe single haar derde langspeler aan. I Want The Door To Open is te beluisteren vanaf 8 oktober.

Voor “DIVER” vond de artieste inspiratie bij de mythe van Sisyphus. Voor wie een opfrisser van zijn kennis van de Griekse mythologie nodig heeft: Sisyphus werd door de goden veroordeeld tot het omhoog duwen van een rotsblok op een steile berg, met als pittig detail dat die rotsblok steeds weer van de berg af zou rollen en de man zo voor eeuwig zinloos werk zou verrichten. Lillie West wil dat verhaal vanuit een ander perspectief bekijken en stelt voor om verliefd te worden op het proces. Op haar nieuwe album wil ze het wat grootser aanpakken dan voorheen, en dat is te horen in de opklimming naar het hoogtepunt dat haar overslaande stem combineert met enkele synthlagen, strijkers, blazers en een koor. Ook het poëtische einde zal gegarandeerd door ons hoofd blijven spoken tot de volgende single er is: ‘The salt, the spit, the magic / To last, to be romantic’.

Op 29 januari 2022 speelt Lala Lala in Cactus Brugge, de dag nadien kan je ze aan het werk zien in de Botanique van Brussel.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Porridge Radio & Lala Lala - "Good For You"

Quarantaine, voor sommigen is het een vloek, voor anderen een zege. Voor Porridge Radio was het alvast een zegen wat betreft de…
AlbumsRecensies

Lala Lala - The Lamb (★★★): Catchy, maar inwisselbaar

Lala Lala is een naam die steeds meer weerklank verzamelt in de indie rockscene. Lillie West, een Londense die nu in Chicago…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lala Lala - "Water Over Sex"

Oorspronkelijk komt Lillie West uit London, maar sinds haar tiener jaren woont ze al in de VS. Het brein achter het project…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.