Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing But Thieves – “Miracle, Baby”

© CPU – Cédric Depraetere

Het loopt de laatste jaren op wieltjes voor Nothing But Thieves. Zeker in België en Nederland is de populariteit van Conor Mason en co door het plafond gegaan en zo kunnen de Britten bijgevolg rekenen op plekjes op lands grootste podia. Zo zal je de jongens komend najaar aan het werk kunnen zien in Ancienne Belgique, maar als je nog geen kaartje hebt, ben je er al een tijdje aan voor de moeite. Nothing But Thieves heeft dan ook heel wat nieuw materiaal voor te stellen aan een live publiek en die karrenvracht aan nieuwe muziekjes lijkt alleen maar groter te worden. Nog niet zo gek lang na Moral Paniceind vorig jaar, zit er binnen afzienbare tijd alweer een nieuwe ep aan te komen. Daaruit kregen we met “Futureproof” al een eerste voorsmaakje te horen en daar komt met “Miracle, Baby” nu alweer een volgende bij.

Net als vorige keer hebben we maar één opmerking over de nieuwe muziek van Nothing But Thieves: het had wat gedurfder gemogen. Op “Miracle, Baby” pakken de Britten het redelijk rustig aan, al ontbreekt het nooit aan gitaren. Met een donkere drum en gitaarlijn komt de track rustig op gang, waarna Conor zijn innerlijke mysterie weer op de wereld loslaat. In de refreinen klinkt de band groots in zijn intimiteit, maar tegelijkertijd lijkt het ook alsof we aan het wachten zijn op Godot. De grote ontploffing, waar het nummer toch wel op aan lijkt te sturen, blijft helaas uit. Uiteindelijk zijn we daarom ook overtuigder van het succes van “Futureproof”, want “Miracle, Baby” begint al snel aan te slepen. Desalniettemin zal dit nummer niets afdoen aan de populariteit van de band, getuige de overvloedige airplay op de nationale radio.

Op zaterdag 23 oktober staat Nothing But Thieves in een nu al uitverkochte AB.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1012 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Nothing but Thieves - Moral Panic II (★★★½): Een kleine kers op de taart

Dat de mannen van Nothing but Thieves op dreef zijn, hoef je ons niet meer te vertellen. Sinds enkele jaren kunnen we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing But Thieves - “Futureproof”

De mannen van Nothing But Thieves hebben de afgelopen jaren een heuse fanbase weten uit te bouwen in de Lage Landen. Telkens…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.