Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing But Thieves – “Futureproof”

© CPU – Cédric Depraetere

De mannen van Nothing But Thieves hebben de afgelopen jaren een heuse fanbase weten uit te bouwen in de Lage Landen. Telkens de Britten een album uitbrachten, werd het lettertype van hun naam op de festivalposters een beetje groter en groeiden ook de zalen in grootte. Eind vorig jaar brachten Conor Mason en co met Moral Panic nog een zeer degelijk album uit, maar touren lukte om gekende redenen nog niet. Daar zou binnenkort verandering in komen, want Nothing But Thieves kondigde onlangs een Europese tournee aan. In ons land staat de grote zaal van Ancienne Belgique op het programma en dat zal met extra veel nieuw materiaal zijn. Na de vorige plaat is het vijftal dus meteen terug de studio in gedoken, met als eerste eindresultaat “Futureproof”.

De nieuwste creatie van Nothing But Thieves kwam op een experimentele manier tot stand. Dom en Conor probeerden voor de lol iets richting triphop en dat is dan ook goed hoorbaar aan de track. “Futureproof” wordt meteen lekker stevig op gang getrapt met ietwat donkere gitaren. Nadat die hun zegje hebben kunnen doen, komt de frontman met zijn herkenbare stem de boel verkennen. Dat begint redelijk voorzichtig, maar geleidelijk aan groeit hij in het nummer. De single zit uiteindelijk wel vol gitaren, maar het valt wel op hoe radiovriendelijk de Britten het houden. Er wordt nooit echt buiten de lijntjes gekleurd, maar alles lijkt mooi afgemeten. ‘I wanna be futureproof’, roept Conor in zijn herkenbare stemgeluid in de refreinen, maar uiteindelijk blijven we toch met een redelijk dubbel gevoel achter. Nothing But Thieves kan ons met “Futureproof” niet hélemaal overtuigen en dus blijven we een beetje op onze honger zitten.

Op zaterdag 23 oktober staat Nothing But Thieves in een nu al uitverkochte AB.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

839 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Erick The Architect - "Let It Go" (feat. Loyle Carner & FARR)

Erick The Architect kennen we voornamelijk als producer en rapper van Flatbush Zombies. Na hun succesvol coronaprojectje now, more than ever besloten de…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Nothing But Thieves: ‘Het is belangrijk voor een band om af en toe zware thema's aan te kaarten’

Dat rockbands in Engeland als paddenstoelen uit de grond schieten is geen geheim meer. Sinds 2012 staat ook Nothing But Thieves in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.