Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dave – “Clash” (feat. Stormzy)

In 2019 ging Dave met zijn debuutplaat aan de haal met de prestigieuze Mercury Prize en dat kunstje wil hij maar al te graag overdoen met zijn nieuwe album. Het meesterlijke PSYCHODRAMA was een statement van een artiest die in zijn thuisland met zijn muziek een hele generatie jongeren inspireert en elektriseert en een verfrissende wind doet waaien. In ons land is Dave nog niet zo geliefd als Stormzy en Skepta, maar dat zou met zijn nieuwe plaat wel eens kunnen veranderen. We’re All Alone In This Together verschijnt over een kleine twee weken in de rekken en daar krijgen we met de Stormzy-samenwerking “Clash” een eerste voorbode uit.

Dave en Stormzy leveren met “Clash” een van de hardste en meest diverse UK drill-nummers van het jaar af. Het is de eerste keer dat de twee hiphopgrootheden samen op een nummer te horen zijn en dat resulteert vanzelfsprekend in heel veel vuur. De harde beat kreeg met de melodieuze piano de gekende Dave-diepgang waar hij ook al op PSYCHODRAMA voor gelauwerd werd. Maar niet alleen met de instrumental weet Dave te overtuigen. Zijn tekst zit boordevol harde passages waar andere UK rappers knikkende knieën van krijgen. Om het nummer helemaal af te maken, doet Stormzy nog wat extra olie op het vuur en haalt hij onder meer uit naar de mensen die hem overrated noemen. “Clash” is het bewijs dat Dave en Stormzy op de troon van de UK rap zitten en daar nog een tijdje zullen regeren!

Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1592 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

WOO HAH X Rolling Loud (Festivaldag 2): Alles draait rond 'energy'

Deze tweede dag WOO HAH! was een regelrechte energycheck. De stralende zon aan de hemel was voor velen meer een test dan…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

CORE Festival 2022 vult aan met Stormzy, Nas, Peggy Gou en meer!

CORE, het gloednieuwe boetiekfestival uit de koker van van Tomorrowland en Rock Werchter, palmt binnen een kleine twee maanden het Brusselse Ossegempark…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dave - "Starlight"

Alles wat Dave aanraakt, lijkt wel in goud te veranderen. De populariteit van de Britse artiest heeft in zijn thuisland het Verenigd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.