Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dave – “Clash” (feat. Stormzy)

In 2019 ging Dave met zijn debuutplaat aan de haal met de prestigieuze Mercury Prize en dat kunstje wil hij maar al te graag overdoen met zijn nieuwe album. Het meesterlijke PSYCHODRAMA was een statement van een artiest die in zijn thuisland met zijn muziek een hele generatie jongeren inspireert en elektriseert en een verfrissende wind doet waaien. In ons land is Dave nog niet zo geliefd als Stormzy en Skepta, maar dat zou met zijn nieuwe plaat wel eens kunnen veranderen. We’re All Alone In This Together verschijnt over een kleine twee weken in de rekken en daar krijgen we met de Stormzy-samenwerking “Clash” een eerste voorbode uit.

Dave en Stormzy leveren met “Clash” een van de hardste en meest diverse UK drill-nummers van het jaar af. Het is de eerste keer dat de twee hiphopgrootheden samen op een nummer te horen zijn en dat resulteert vanzelfsprekend in heel veel vuur. De harde beat kreeg met de melodieuze piano de gekende Dave-diepgang waar hij ook al op PSYCHODRAMA voor gelauwerd werd. Maar niet alleen met de instrumental weet Dave te overtuigen. Zijn tekst zit boordevol harde passages waar andere UK rappers knikkende knieën van krijgen. Om het nummer helemaal af te maken, doet Stormzy nog wat extra olie op het vuur en haalt hij onder meer uit naar de mensen die hem overrated noemen. “Clash” is het bewijs dat Dave en Stormzy op de troon van de UK rap zitten en daar nog een tijdje zullen regeren!

Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1388 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Stormzy, The Hives en drie anderen vervoegen line-up Pukkelpop

Vrijdag wordt door de overheid beslist of Pukkelpop effectief kan en mag doorgaan. Dat Pukkelpop hierdoor niet bij de pakken blijft zitten,…
AlbumsRecensies

Headie One - EDNA (★★★★): Meer dan enkel een drillkoning

EDNA, het debuutalbum van Headie One, stelt allesbehalve teleur. De rapper is vooral gekend voor zijn eigenzinnige, rauwe raps, maar voor zijn…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Headie One (Feat. AJ Tracey & Stormzy) - "Ain't It Different"

Headie One is een van de spilfiguren in de UK drillscene en staat op het punt om ook wereldwijd door te breken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.