Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bas – “The Jackie” (feat. J. Cole & Lil Tjay)

De New Yorkse rapper Bas voegt met “The Jackie” een nieuwe single toe bij zijn repertoire. Dat doet hij met Lil Tjay, de Amerikaanse hiphopper die sinds zijn debuut in 2019 een razendsnelle opmars op de hiphopscene heeft gemaakt en J. Cole, met wie hij samen op het platenlabel Dreamville zit. Bas collaboreert met die laatste, onder andere op zijn hitsingle “Tribe“, maar de New Yorker was ook onder eigen naam al succesvol. In 2014 bracht Bas zijn debuutalbum Last Winter uit, sindsdien ging het enkel bergop voor de in Parijs geboren rapper.

Dreamville, het label van Bas en J. Cole, kondigde de nieuwste single aan als een echt ‘summer anthem’. Spijtig genoeg is het ook niet meer dan dat. “The Jackie” is een nummer met veel herhalingen en halfslachtige variaties op hetzelfde refrein. De strofes van J. Cole en Lil Tjay breken geen potten, en voelen aan alsof er niet veel moeite is ingestoken. De ijzersterke teksten en emotie waarmee de drie heren gebruikelijk uitpakken, zijn op deze single nergens te bespeuren. Het is een aanslepende teleurstelling, zeker voor artiesten van dit kaliber. Zowel J. Cole als Lil Tjay zijn rappers die in het verleden al bewezen hebben wat ze kunnen: J. Cole met het album 2014 Forest Hills Drive of recenter The Off-Season, Lil Tjay met zijn succesalbum Destined 2 Win.

Ondanks al dit verzamelde talent mist “The Jackie” een ruggengraat, een ziel. Voor artiesten als Bas en J. Cole, die bekend staan voor hun ijzersterke teksten, muzikale vaardigheden en sociaal activisme, is dit een degradatie op elke van die drie aspecten.

Facebook / Twitter / Instagram / Youtube

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jack Harlow - Jackman. (★★★★): Krachtige comeback

De laatste jaren zat de roem en bekendheid van Jack Harlow in een stijgende lijn. Met singles als “What’s poppin”, “INDUSTRY BABY“,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met XINK, Ethel Cain, sor, DIRK. en meer!

Na een korte pauze in het aankondigen van nieuwe namen, was de organisatie van Pukkelpop vorige week helemaal terug met gloednieuwe aanvullingen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single j-hope - "on the street" (feat. J. Cole)

Binnenkort is het zover, dan begint j-hope aan zijn militaire dienstplicht. De Zuid-Koreaan is geen onbekende meer, want zowel als lid van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.