Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dead Nature – “Rivers”

© Marieke Macklon

Sinds 2019 brengt de producer, mixer en songwriter Tarek Musa muziek uit onder de onheilspellende naam Dead Nature. De muzikale duizendpoot uit Liverpool wist zijn talent al meermaals te bewijzen. Met de garagerockband Spring King bracht Musa al twee sterke albums uit, maar de band ging in 2018 uit elkaar. Musa producete onder andere voor Circa Waves, The Big Moon, Gengahr en Calva Louise wat niet genoeg is om zijn creatief ei kwijt te geraken. Dead Nature is zijn soloproject dat hij in 2019 introduceerde met een veelbelovende ep. “Rivers” is de vierde en laatste single die uitkomt in aanloop naar het debuutalbum Watch Me Break Apart.

De single bruist van energie, dat wordt al vanaf de eerste seconde duidelijk. “Rivers” is een atypisch liefdeslied. Volgens Musa moest het nummer een sfeer van urgentie oproepen, die te maken heeft met een voorbijgaande jeugd en steeds veranderende relaties. De drums in galop geven ons dat gevoel van haast en spoed, maar ook van overweldigende euforie. Terwijl wij ‘Breathe in, breathe out’ meezingen, komt het nummer bij het eerste refrein al meteen tot een climax. Het energiepeil blijft hoog en zo krijgt Dead Nature ons helemaal mee. Het perfecte nummer om uit volle borst mee te zingen.

Het debuutalbum Watch Me Break Apart van Dead Nature komt uit op 23 juli.

Facebook / Instagram / TwitterWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (5 april - 11 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spring King - "The Hum"

De Britse band Spring King rond de drummende frontman Tarek Musa is al lang niet meer aan hun proefstuk toe. De band uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spring King - "Us Vs Them"

Een kleine maand geleden vierde de Britse band Spring King uit Macclesfield een geslaagde terugkeer met hun single “Animal” na bijna twee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.