Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yammerer – “Tell Me What The Ancient Astronaut Theorists Believe”

© Nick Brickland

Punkband Yammerer staat ondertussen al even op onze radar dankzij intense songs als “Boa Constrictor” en “Airport“. Eerder dit jaar kwamen ze na enkele maanden afwezigheid terug naar buiten met “The Beachgoer“, dat scherpe gitaren en strakke tempo’s verving door een kille, dreigende sfeer. Slecht was die niet, maar stilletjes hoopten we toch dat ze snel zouden terugkeren naar hun oude sound. Op “Tell Me What The Ancient Astronaut Theorists Believe” doen ze dat gelukkig ook.

We hebben geen flauw idee wat de bedoeling van deze titel is, maar het lijkt wel alsof de band nog maar net terug is van een vakantie naar de maan. Het tempo is zoals we dat gewoon zijn, lekker strak, maar het gitaarwerk vliegt nogal wat in het rond op deze single zonder zich ook maar enkele momenten aan hetzelfde patroon te houden. Frontman Jason Corbett doet er ook zo veel mogelijk aan, althans zo lijkt het toch, om zo weinig mogelijk toonvast te zingen. Een typische, vreemde single van deze band dus, maar vooral een onderstreping van hun je-m’en-foutisme en eigenzinnigheid.

Yammerer komt ook met hun debuutalbum Tell Me What The Ancient Astronaut Theorists Believe, maar prikten daarvoor nog geen releasedatum.

Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner - "Haven't Been Doing So Well"

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joe & the Shitboys - "Manspredator"

Bisexuele veganistische shitpunks uit de Faeröer-eilanden. Meer hoef je eigenlijk niet te weten om exact te raden waar Joe & the Shitboys voor staat….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TV Priest - "Lifesize"

TV Priest is klaar voor ronde twee. De Britse punkband sloeg met debuutplaat Uppers voorbije februari de concurrentie al bijna knock-out, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.