Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yammerer – “BOA Constrictor”

Een nummer moet niet altijd lang duren om te kunnen overtuigen en die les heeft Yammerer zeker geleerd. In minder dan twee minuten horen we met “BOA Constrictor” een krachtig postpunkepos. De nieuwe single is het eerste werk van de groep dit jaar nadat ze vorig jaar al op onze radar verschenen met “Airport”. De groep uit Liverpool probeert met de nieuwste single de frustraties van het afgelopen jaar in een nummer te gieten, en dat werkt.

Met een strakke baslijn en vuile vocals gaat Yammerer furieus van start. Je voelt meteen dat er meer in zit dan enkel bas en stem, en al snel duikt er dan ook wat feedback op uit de gitaren. Wat gewauwel later knalt het nummer volledig uit zijn voegen en de chaos daarna die volgt, is er van de goeie soort. Je voelt een bepaalde kracht in jezelf opkomen en hebt meteen zin om in het gewoel een moshpit open te trekken. Met wat dreigende saxofoongeluiden eindigt het nummer luid en rebels en kunnen we niet anders dan de repeatknop snel in te duwen. Zo’n strak geluid krijg je namelijk niet vaak te horen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

18 september 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief