Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yammerer – “The Beachgoer”

Yammerer is op dit moment een van dé opkomende postpunkbands in Engeland. Ze maken doorgaans briesende en schreeuwerige songs die menig luchtgitaar zouden doen sneuvelen. Op hun nieuwe single “The Beachgoer” slaan ze echter een ietwat andere weg in.

Met “The Beachgoer” maken de heren van Yammerer hun eerste single die niet gewoon een keiharde punksong is. Integendeel zelfs. Hun nieuwste telg is een eerder duister en melodramatisch nummer dat lijkt alsof het bezeten is door een griezelige groep demonen. De loeiende, razendsnelle riffs worden deze keer ingeruild voor trage, mysterieuze gitaren. Bovendien schreeuwt frontman Jason Corbett ook enkele keren zijn stembanden aan gort waardoor de akelige sfeer er niet bepaald vrolijker op wordt. Laat je dus niet misleiden: “The Beachgoer” is geen zomers nummer over zonnebaden en zwemmen in de zee.

Deze single was voor Yammerer een belangrijke stap. Met hun eerdere werk toonden ze al aan dat ze potentieel hadden, maar dankzij dit nummer bewijzen ze pas echt dat ze over een flinke portie muzikaal talent beschikken. Als ze doorgaan op dit elan, ziet de toekomst er meer dan waarschijnlijk rooskleurig uit.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

24 posts

About author
Ik heb een ongezonde obsessie voor post-punk.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Courting - Grand National (★★★★): De draak steken met alles en iedereen

Het postpunk-vijftal Courting uit Liverpool tekende afgelopen jaar, nadat ze met “Football” een waar anthem losten, een deal bij Nice Swan Records…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Early Mornings - "Blank Sky"

Manchester is al decennialang een voedingsbodem voor geweldige muziek. Legendarische bands als Oasis en The Stone Roses zijn vandaag niet meer weg…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single the Yummy Mouths – “Trans-Lunar Injection”

Uit de Kempische gronden in ons land wordt de laatste jaren heel wat mooie muziek gemaakt, denk maar aan bands zoals Equal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.