Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ready the Prince – “Lightning”

Canada heeft de laatste tijd behoorlijk wat moois te bieden op vlak van stevige gitaarmuziek. Begin deze maand brachten de heren van Cleopatrick hun eerste plaat Bummer uit. Op de tour om die plaat voor te stellen, nemen ze onder andere hun landgenoten van Ready the Prince mee. Het duo uit Toronto bracht de afgelopen tijd al twee singles uit, en sluit nu het drieluik af met “Lightning”.

Steve en Dan hebben duidelijk hun stevigste werk voor het laatst bewaard. Waar de vorige single “Pray” nog gevoelig en rustig van start ging, om dan op te bouwen naar een gemoedelijk rocknummer, is dit bij “Lightning” geenszins het geval. Een stevig startschot zet je meteen in de sfeer om het hoofd op en neer te bewegen. Door net voor het refrein even gas terug te nemen, komt dat refrein extra krachtig uit de verf. Het klinkt catchy en stevig tegelijkertijd, wat toch wel een kunst op zich is. Hoewel dit een dijk van een nummer is, had het voor ons nog net iets vuiler mogen klinken. Zo verheft de zanger even zijn stem op het randje van een scream, maar die komt er net niet. Jammer, want het geheel zou er nog net dat tikkeltje extra power aan hebben overgehouden.

Voor wie het allemaal eens wat harder mag gaan, en wie wil genieten van een meebrulrefrein, kunnen we deze verse worp van Ready the Prince zeker aanraden. We zijn benieuwd wat deze twee heren in de toekomst nog zoal in petto zullen hebben. Voorlopig zijn geen nieuwe releases van de band aangekondigd.

Facebook / Twitter / InstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

cleopatrick @ Ancienne Belgique (AB Club): Streling voor het trommelvlies

Sinds het succes van Royal Blood en Equal Idiots kijkt niemand nog raar op wanneer de beukende rockenergie van twee muzikanten volstaat…
Nieuwe singles

Nieuwe single mehro - "lightning"

De naam mehro klinkt ons nog niet bekend in de oren, maar de artiest die hem draagt moeten we zeker in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.