Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Elias – “South”

© Yaqine Hamzaoui

Belgisch talent laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. Elias Devoldere is geen onbekende in de Belgische muziekscene. De Gentenaar is drummer bij meerdere groepen waaronder ook het bekende Nordmann, maar sinds enkele maanden brengt hij ook solowerk uit. Na zijn debuutsingle “Parasites” komt hij nu met “South”. Dat eerste was alvast een geslaagd debuut met vlotte en toffe drums met fluwelen gitaaraanslagen. Hopelijk laat de Gentenaar ons het noorden zien met zijn tweede single “South”.

De intro van “South” geeft ons heimwee naar Sigur Rós. De opspelende geluiden en elektronische storingen vormen een meeslepende intro. Na de storingen komt er een rustige en donkere gitaarriff die in samenspel met de zang zeer goed door de oren glijdt. Een donker getinte intro, zonder de vlotte drums uit “Parasites”. Het tweede deel van deze song doet ons dan weer denken aan Balthazar, althans de glijdende violen die de lange outro verzorgen. Blijer word je niet meteen van deze single, maar als je een existentiële crisis wilt doormaken in ongeveer zes minuten, moet je niet verder zoeken.

Elias’ eerste ep Kaiku kent nog geen exacte datum, maar wordt wel klaargestoomd tegen het eind van de zomer.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Elias - "Explode / Boalis"

Hoewel Elias Devoldere als solo-artiest nog niet zo veel op zijn naam heeft staan, bereikte hij al redelijk wat bij andere projecten….
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2022 (Festivaldag 3): Hete afsluiters

Met factor vijftig op standby waren we weer klaar om aan de laatste en warmste dag van het Cactusfestival te beginnen. Op…
LiveRecensies

Nordmann @ Ancienne Belgique (AB Club): Giftige woestenij

Naast het Amerikaanse Morphine weet ook Nordmann een succesvolle brug te slaan tussen rock- en jazzmuziek. Sinds ze zilver pakten op Humo’s…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.