Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single English Teacher – “Wallace”

© Sara Carpentieri

English Teacher is een van de meest recente diamanten aan de kroon van indielabel Nice Swan Records. Eerder dit jaar verraste het vriend en vijand reeds met het fantastische “R&B“, dat enorm catchy en opzwepend was. Met “Wallace” leunt het viertal minder aan bij de snelle en guitige kant van de postpunk, maar wel bij de tragere, meer epische kant ervan. Een beetje vergelijkbaar met wat Iceage deed op zijn laatste album. Anders is het zeker, maar de kwaliteit ligt zeker even hoog.

De titel “Wallace” is naar eigen zeggen een verwijzing naar een van de bandleden op de Titanic, die bleef doorspelen tijdens het zinken van het schip. Via die omweg willen ze al lachende een schop verkopen aan de schenen van rechts-nationalisten. Vooral het cynische en tragische aspect lijkt zijn weg gevonden te hebben in de instrumentatie, aangezien de gitaren met hun langgerekte uithalen een dreigende, broeierige sfeer naar boven doen komen. Om het geheel nog wat dramatischer te maken, komt er wat later ook nog een schrille, ingetogen viool tevoorschijn om de ironie van het nummer compleet te maken. ‘I enjoy the irony’, zegt frontvrouw Lily Fontaine toepasselijk. Een zeer sterke single dus, zowel muzikaal als qua boodschap.

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Left of The Dial (Dag 1): Hoe strakker, hoe beter

Left of The Dial is een Rotterdams festival dat de hele stad overneemt met postpunkbandjes van over de hele wereld. De organisatie…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Left of the Dial voegt Ramkot, English Teacher, Shelter Boy en 21 anderen aan line-up toe

De voorbereiding van het Left of the Dial showcasefestival in Rotterdam loopt alle enkele maanden op volle toeren. Het belooft in ieder…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Iceage – Seek Shelter (★★★★): Leve de klimaatverandering!

Iceage is terug en de klimaatverandering lijkt de Denen niet onberoerd te laten. De band is namelijk ontdooid sinds het punkdebuut van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.