Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single English Teacher – “R&B”

© Sara Carpentieri

Als Nice Swan Records iets nieuws uitbrengt, dan spitsen we onze oren net iets meer. Het label lanceerde de carrières van Sports Team, Courting, Sprints en Hotel Lux en dus weet je dat een release bij hen sowieso goed zal zijn. English Teacher uit Leeds is hun nieuwste band en brengt met “R&B” een liedje dat op een compilatie van het label zal komen. Het is meteen de laatste nieuwe single daaruit. De compilatie mag dan maar op 30 augustus verschijnen, toch kan je alle nummers nu al apart horen. Met “R&B” wordt het plaatje furieus afgesloten.

Frontvrouw Lily Fontaine trekt alle aandacht naar zich toe en dankzij haar charisma word je helemaal ingenomen. De zangeres zit ook bij Eades en dus kan je stellen dat alles wat Fontaine aanraakt in goud verandert. Waar “R&B” nog heel kalm begint, krijg je na een dreigende opbouw van een goeie minuut een furieuze explosie. Het doet denken aan Savages, maar dan met meer postpunkinvloeden, zoals van shame. De backing vocals maken het geheel nog iets dreigender en daardoor is “R&B” allesbehalve het genre dat ze ons beloven.

2993 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single H.E.R. - "Come Through" (feat. Chris Brown)

H.E.R. en Chris Brown hebben zich weer verenigd voor een nieuwe track, getiteld “Come Through”. H.E.R. is een Amerikaanse zangeres en songwriter….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Majé - "Loud & Proud"

Majé, uitgesproken als madjé, is de artiestennaam van Elvira Lawson. De Roeselaarse gebruikt het Togolese woord, dat sierlijk of sierlijkheid begeesterd, als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sonder & Jorja Smith - "Nobody But You"

Het was ruime tijd stil rond Sonder, ofwel Brent Faiyah en producersduo Atu en Dpat, maar de laatste tijd krijgen we steeds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.