Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single English Teacher – “R&B”

© Sara Carpentieri

Als Nice Swan Records iets nieuws uitbrengt, dan spitsen we onze oren net iets meer. Het label lanceerde de carrières van Sports Team, Courting, Sprints en Hotel Lux en dus weet je dat een release bij hen sowieso goed zal zijn. English Teacher uit Leeds is hun nieuwste band en brengt met “R&B” een liedje dat op een compilatie van het label zal komen. Het is meteen de laatste nieuwe single daaruit. De compilatie mag dan maar op 30 augustus verschijnen, toch kan je alle nummers nu al apart horen. Met “R&B” wordt het plaatje furieus afgesloten.

Frontvrouw Lily Fontaine trekt alle aandacht naar zich toe en dankzij haar charisma word je helemaal ingenomen. De zangeres zit ook bij Eades en dus kan je stellen dat alles wat Fontaine aanraakt in goud verandert. Waar “R&B” nog heel kalm begint, krijg je na een dreigende opbouw van een goeie minuut een furieuze explosie. Het doet denken aan Savages, maar dan met meer postpunkinvloeden, zoals van shame. De backing vocals maken het geheel nog iets dreigender en daardoor is “R&B” allesbehalve het genre dat ze ons beloven.

3410 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single JELISA - "Perspective"

JELISA is een echte duizendpoot. De Nederlandse was eerst actrice en danseres, maar nu combineert ze modellenwerk met een muzikale carrière. Als Amsterdamse…
LiveRecensies

easy life @ Trix (Club): Eenvoudig escapisme op een zorgeloze zondagavond

Op 28 mei 2021 bracht easy life zijn debuutalbum life’s a beach uit met daarop singles als “ocean view”, “daydreams” en “nightmares”….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single English Teacher – “Mental Maths”

Het gebeurt niet heel erg vaak dat muziekacts ons continu nieuwsgierig weten te houden, maar English Teacher slaagt daar voorlopig met vlag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.