Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Diplo & Damian Lazarus – “Don’t Be Afraid” (feat. Jungle)

Wie Diplo niet kent van zijn solowerk als dj en producer, kent hem ongetwijfeld als lid van Major Lazer of van LSD (met Labrinth en Sia). Alles wat de Amerikaan aanraakt, verandert in een grote radiohit. Daarom is hij dan ook een vaste waarde op festivals als Tomorrowland en in de Boiler Room van Pukkelpop. Toch is de man er niet vies van om eens buiten zijn eigen comfortzone te treden, want voor zijn nieuwste creatie sloeg hij de handen in elkaar met Brits producer Damian Lazarus en vooral met de funksoullovertjes van Jungle. Die laatste band brengt aan het einde van de zomer een derde plaat uit, waarvan we met “Keep Moving” en “Talk About It” al twee uitstekende voorsmaakjes te horen kregen. Toch maakten Tom en Josh nog de tijd om op te duiken op “Don’t Be Afraid”. Het eindresultaat mag er in elk geval zijn, net dankzij dat duo.

Al vanaf de eerste seconden wordt het belang van Jungle op de track duidelijk. Op de zwoele baslijn en de zomerse beats van de producers zorgen de hoge stemmen van Josh en Tom voor die herkenbare, funky touch. Dankzij de baslijn en vooral dankzij al die extra elektronische effectjes lijkt het wel alsof Diplo een remix maakte van een verloren gelopen Jungle-nummer, maar niets is minder waar. Op de drop raken wij definitief op de dansvloer, waardoor we enkel kunnen spreken van een geslaagde samenwerking. Het leuke aan “Don’t Be Afraid” is dat je het nummer zowel in een chille strandbar als op een dancefestival kan horen, zonder dat het uit de toon zou vallen. Mede daardoor – de track zit ook kwalitatief uitstekend in elkaar – zou het ons niet verbazen als we deze single nog tientallen keren zullen horen komende zomer.

Van de drie artiesten is Jungle degene die we het meest in de gaten moeten houden de komende maanden. De band brengt met Loving in Stereo op 13 augustus een nieuwe plaat uit en speelt op 29 januari 2022 in Vorst Nationaal!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1465 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.. - “Jungle”

Er zijn niet heel veel artiesten die ons continu weten te benieuwen en doen wensen naar nieuwe muziek, maar Fred again.. slaagt…
InstagramLiveRecensies

Jungle @ Vorst Nationaal: De dansvloer in een vingerknip geopend

Sinds de release van derde langspeler Loving In Stereo vorige zomer moesten de fans van Jungle het nodige geduld opbrengen om de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.