Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Jungle – “Keep Moving” & “Dry Your Tears”

© CPU – Bert Savels

Onder het geroffel van de grote tamtam kwam Jungle de afgelopen week langzaamaan uit de krochten der muziekstudio’s gekropen. Met een cryptische teaser in de mailbox van de fans kondigden Tom McFarland en Josh Lloyd hun comeback aan, en dat is er eentje die ons maar al te blij maakt. Badend in goudgele lichten verwarmden ze onze hartjes al met twee ijzersterke platen: Jungle en For Ever; of simpelweg ‘Jungle forever’. Na een indrukwekkende tour – iedereen die de Britten al aan het werk zag, snapt waar we het over hebben – kwam de wereldwijde druk op de pauzeknop eigenlijk niet echt ongelegen.

De band kwam aan het einde van een tijdperk en was klaar om hoofdstuk drie in te luiden. Dat duurde uiteindelijk langer dan verwacht, maar als zoethoudertje bracht Josh in de tussentijd zijn solodebuut Kosmos uit. Allemaal goed en wel, maar ondertussen dateert het laatste Jungle-wapenfeit alweer uit 2018 (als je “Come Back a Different Day” niet meerekent). Hoog tijd om daar verandering in te brengen met “Keep Moving”, de eerste single van album nummer drie Loving in Stereo.

Na een uitgesponnen symfonische intro in de vorm van “Dry Your Tears” leiden de violen ons tot het splinternieuwe “Keep Moving”. Korte samenvatting van het nummer: Jungle klinkt nog steeds als Jungle. Iets langere samenvatting van het nummer: er zijn enkele lichte wijzigingen toegevoegd aan de succesformule van de band. In “Keep Moving” herkennen we al meteen de hoge samenzang tussen Tom en Josh, een lekker zwoele baslijn en heel wat zomerse extraatjes die de zon zonder al te veel moeite laten stralen als nooit tevoren. Daar komen vandaag een pak begeleidende strijkers bij, die de chemie tussen de twee Britten nog wat meer onderstrepen. Als je daarbovenop de tracktitel kent, kan je de refreinen al guitig meezingen. In deze donkere coronatijden haalt Jungle het zonnetje weer tevoorschijn. Gewoon blijven doorgaan, zoals de titel luidt, en dan komt alles goed.

Loving in Stereo verschijnt op 13 augustus. Op 29 januari 2022 staan de heren in Vorst Nationaal, allen daarheen!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

971 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jungle - Loving in Stereo (★★★½): Zelfde principes, nieuw sausje

Eindelijk is het zover. Na drie jaar wachten komt ieders favoriete neo-soul/funkband terug aan de oppervlakte met een nieuwe langspeler. Jungles ijzersterke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jungle - "All of the Time"

Aanstaande vrijdag zal menig indiesoulfunkhartje ongetwijfeld wat sneller slaan, want dan brengen de Britten van Jungle hun derde langspeler op de markt….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jungle - "Truth"

Over een goede twee weken is het zover, dan ligt Loving in Stereo in de winkelrekken. Eerder maakten de mannen van Jungle ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.