AlbumsRecensies

LAUREL – LIMBO CHERRY (★★★½): Prinses Laurel en de euforische elektronica

Wie LAUREL volgt op Instagram, zou wel eens kunnen denken dat ze zich de afgelopen weken alleen maar bezig heeft gehouden met het verven van haar wenkbrauwen. Niets is minder waar, zo blijkt nu, want de Britse zangeres was stevig aan het timmeren aan haar nieuwe, grote project. Die queeste heeft ze nu vervuld, aangezien dat project bestond uit twee ep’s die dan uiteindelijk een album zouden vormen. Enkele maanden geleden kregen we met PETROL BLOOM het eerste deel al op ons bord, om dan nu met LIMBO CHERRY de boel dromerig af te sluiten aan de hand van vijf nieuwe muziekjes.

Dat LAUREL perfect weet hoe ze dromerige muziek moet maken, hadden we al een tijdje in de smiezen. Toch zullen de fans van het eerste uur misschien niet supergelukkig zijn met de nieuwste creaties van de Britse artieste. Zo werd aan de hand van de vorige releases al duidelijk dat ze haar lijm-voor-een-gebroken-hart-gitaar al eens aan de haak durfde hangen, maar nu we opnieuw met een dreampop-ep worden verwend, lijkt het erop dat die gitaar voorlopig wel eens aan de muur zou kunnen blijven hangen. Jammer voor de liefhebbers natuurlijk, maar de zangeres weet wel haar eigenheid in de elektronica te verwerken, waardoor we zeker kunnen stellen dat LAURELs nieuwe jasje als gegoten zit.

Het gaat goed met LAUREL. Na een paar mentaal woelige jaren zit ze nu al een tijdje in een gezonde relatie en dat vertaalt zich ook naar haar vrolijke muziek. Sommige fans missen dan ook de oude muziek van de zangeres, waarop huilen prima lukte, al kunnen we niet ontkennen dat ook de blije versie van de Britse iets in ons losmaakt. Sterker nog, het popprinsesje dat de zangeres nu geworden is, zou perfect in de volgende Disneyfilm kunnen opduiken. Het begint al op openingstrack “Let Go”, waar de vele strijkers ervoor zorgen dat de zon stilletjes aan opkomt achter haar roze kasteel. Een idyllisch tafereeltje, dat dankzij de rustgevende beats de toon stilletjesaan weet te zetten.

Gelukkig leven we ondertussen in de 21ste eeuw en schilderen we LAUREL niet af als een basic roze prinsesje, maar toont de zangeres ook dat ze graag buiten de lijntjes kleurt. Zo worden de vrolijk fluitende vogeltjes plots opgeschrikt door de doordringende baslijnen van “Obsessed”, waarop een karrenvracht aan elektronische extraatjes ervoor zorgen dat de Britse je omarmt in de disco. Als ze het op “You’re the One” dan nog eens heeft over de ’teardrops in her head’ en ze niet weet ‘how to hide it’, zijn alle stereotypes plots doorbroken. Huilen op de dansvloer, ook dat is LIMBO CHERRY.

Als ze op “Wild Side” nog eens begint te knipogen naar haar vorige zelve, wordt op “Drown in Sunlight” nog duidelijker hoe hard LAUREL openbloeide tot de zangeres die ze nu is. Er zit zeker en vast nog steeds wat verdriet verstopt in haar nieuwe muziek, maar het draait toch vooral om de euforische elektronica. Op die manier vloeien PETROL BLOOM en LIMBO CHERRY moeiteloos in elkaar over, waardoor de zomeravonden nu wel heel dichtbij komen. Mochten de scenaristen van Disney dus nog op zoek zijn naar een prinses om hun arsenaal uit te breiden, dan stellen wij graag LAUREL voor als nieuwste kandidaat.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2112 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LAUREL - "Change"

Zonder respectloos te willen overkomen, moet gezegd worden dat de Britse LAUREL een redelijk vreemd parcours aan het rijden is. De jonge…
InstagramLiveRecensies

MØ @ Botanique (Orangerie): Plankgas door een popuniversum

De Deense popfee MØ scoorde al enkele wereldhits, maar toch lijkt de interesse rond haar muziek wat afgezwakt. Terwijl ze tijdens haar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Flume - Palaces (★★): Een verplicht nummertje met positieve randjes

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we moeten fans van Flume teleurstellen want nee, hij lost de torenhoge…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.