Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LAUREL – “Change”

© CPU – Leni Sonck

Zonder respectloos te willen overkomen, moet gezegd worden dat de Britse LAUREL een redelijk vreemd parcours aan het rijden is. De jonge zangeres schoot uit de startblokken als dromerige singer-songwriter, met in 2018 het ijzersterke DOGVIOLET als voorlopig eindresultaat, want daarna sloeg ze een hele andere richting in. Sporadisch verscheen er namelijk een dansbare elektropopsingle, die uiteindelijk uitmondden in twee ep’s. Sindsdien bleef het redelijk stil rond LAUREL, al dook ze afgelopen jaar wel terug op als feature op Palaces van Flume. Nu is het echter tijd voor een nieuw hoofdstuk in haar eigen verhaal, te beginnen met “Change”.

De tracktitel vat het muzikale pad van LAUREL ergens goed samen, al ligt deze nieuwste creatie toch vooral in de lijn van haar laatste releases. De single begint met een dromerige panfluit en een ietwat zwoele beat, waardoor het geheel een beetje Mario Kart-achtig aanvoelt. Daar brengen de refreinen echter verandering in, want daarin ontpopt de Britse zich tot de popfee die ze is en doet ze “Change” bijgevolg openbloeien tot een chille lentesingle waarin niets moet en alles mag. Het nummer kabbelt op die manier lekker zonnig voort en dus kunnen we niet anders dan zeggen dat deze nieuwste van LAUREL gewoonweg heel tof in het gehoor ligt.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1970 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Supershy - "Change" (feat. Wayne Snow) & "Take My Time" (feat. Vula)

Begin april kregen we de eer om kennis te maken met Supershy, al was de man achter dat alias geen onbekende. Tom…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Djo - "Change"

In 2019 wist Djo enorme indruk te maken op ons en muziekliefhebbers wereldwijd met zijn debuutalbum Twenty Twenty, dat vol stond met groovy…
InstagramLiveRecensies

MØ @ Botanique (Orangerie): Plankgas door een popuniversum

De Deense popfee MØ scoorde al enkele wereldhits, maar toch lijkt de interesse rond haar muziek wat afgezwakt. Terwijl ze tijdens haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.