Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tyler, The Creator – “WUSYANAME”

©CPU – Freya Goossens

Bij sommige artiesten krijg je het gevoel dat er bij elk nieuw album ook een nieuw tijdperk aanbreekt, zoals bij St. Vincent of David Bowie. Na zijn zoektocht naar bevestiging op Flower Boy en zijn lovesick diva-kuren op IGOR, kan dat voor Tyler, The Creator ook wel gezegd worden. De aanloop naar zijn nieuwe aankomende plaat werd vorige week op hoogst mysterieuze wijze gestart, de eerste single kwam niet veel later, en de tweede krijgen we nu ook al te horen. Tyler, the Creator brengt deze vrijdag al die nieuwe plaat, Call Me If You Get Lost, dus je hebt haast niet genoeg tijd om de verwachting op te bouwen.

Net zoals “LUMBERJACK” is deze nieuwe single “WUSYANAME” net twee minuten lang. Tyler begint met die diepe hypnotiserende stem van hem aan een nostalgisch stukje spoken-word, waarna een al even nostalgische beat wordt ingezet. Het doet sterk denken aan de soulvolle hiphop en r&b van de jaren negentig, en je zou eigenlijk eerder Frank Oceans stem verwachten dan Tylers ongehinderde en speelse flow. Hij haalt dus zijn soulvolle kant terug naar boven, wat doet vermoeden dat die nieuwe plaat na het verschroeiende “LUMBERJACK” van vorige week wel eens een mengelmoes kan worden van alle wegen die Tyler dusver bereden heeft. “WUSYANAME” klinkt voorlopig nog maar als een klein stuk van een groter geheel. Maar als je na die twee minuten al meteen denkt ‘ik wil meer!’, kan dat alleen maar een goed teken zijn.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify. 

162 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pharrell Williams - "Cash in Cash Out" (feat. Tyler, The Creator & 21 Savage)

Pharrell Williams is een levende legende binnen de muziekwereld. Er lijkt werkelijk niks te zijn dat hij niet kan. Ook 2022 is…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.