FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Twenty One Pilots en Faith No More naar Rock Werchter 2022!

©CPU – Chris Stessens

Terwijl festivalliefhebbend België met ingehouden adem wacht op de eerste namen van Pukkelpop 2021, maakt Rock Werchter vrolijk de affiche voor 2022 bekend. Daarvan kenden we ondertussen al enige tijd Pearl Jam en voegde de organisatie daar deze week Metallica aan toe, maar met de ticketverkoop in het vooruitzicht komen er opnieuw twee kleppers bij. Voor zowel zaterdag als zondag was de line-up nog een onbeschreven blad, dus hoog tijd om daar verandering in te brengen! Op zaterdag 2 juli zullen Twenty One Pilots en Faith No More opnieuw afzakken naar de festivalweide.

Derde keer goeie keer, zal de organisatie gedacht hebben, want beide bands zouden vorig jaar al langsgekomen zijn. Voor die eerstgenoemde band zal het zelfs nog specialer zijn, aangezien zij met Scaled and Icy onlangs nog een nieuwe plaat uitbrachten. Opvallend is wel dat beide bands niet worden aangekondigd als headliner. Dat was overigens in 2020 ook niet het geval, want toen kregen we na dit duo ook nog eens Kendrick Lamar op ons bord. Of er ook volgend jaar nóg een extra grote naam op zaterdag zal spelen, valt dus nog af te wachten. Al beloofde Herman Schueremans dat RW22 op Champions League-niveau zou zijn.

Ondertussen zijn er dus vier namen bekend voor Rock Werchter 2022, dat plaatsvindt van donderdag 30 juni t.e.m. zondag 3 juli. De ticketverkoop start op woensdag 23 juni om 10.00. Meer namen volgen binnenkort. Tot dan kan je terecht op de website.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Donderdag 30 juni: Pearl Jam

Vrijdag 1 juli: Metallica

Zaterdag 2 juli: Faith No More – Twenty One Pilots

Zondag 3 juli: TBA

1398 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FeaturesUitgelicht

Nabeschouwing Rock Werchter 2022: Straffe sets, annuleringen, covers en tieneridolen

Na twee zomers vol zomerbars en parklifes was het afgelopen weekend eindelijk weer zoals vanouds. Geen fris groen gras, maar iets dat…
InstagramLiveRecensies

Red Hot Chili Peppers @ Rock Werchter 2022: Een matig gepeperde afsluiter

The show must go on! Enkele dagen geleden moest Red Hot Chili Peppers zijn optreden in Glasgow nog afzeggen wegens ziekte, maar…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 4): Fonkelend richting ontknoping

Het lot van dag vier hing een tijd lang aan een zijden draadje, want tot gisterenmiddag bleef het onduidelijk of grote afsluiter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.