FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pearl Jam eerste headliner Rock Werchter 2022 en Pinkpop 2022

© CPU – Sven Michiels

Ook dit jaar zullen we het zonder een festivalzomer moeten doen, althans zoals we het gewoon waren. In ons land annuleerde Rock Werchter enkele weken geleden al de editie van dit jaar, maar Pinkpop ging vooralsnog door. Ook daar wordt nu verandering in gebracht. De 51ste editie van Pinkpop vindt nu plaats van 17-19 juni 2022. Een spijtige beslissing, maar de enige juiste. Qua affiches delen beide festivals altijd wel een aantal namen, waaronder dit jaar (en vorig jaar) Pearl Jam. Een grote Amerikaanse band, die uiteindelijk ook op de (mogelijke) alternatieven niet zou staan. Daar laten Eddie Vedder en co het niet bij.

Pearl Jam heeft zijn Europese tour voor het tweede jaar op rij uitgesteld, en is op die manier dus de eerste naam voor zowel Rock Werchter 2022 als Pinkpop 2022. De Amerikanen staan op donderdag 30 juni 2022 in Werchter en op zaterdag 18 juni 2022 in Landgraaf. 

In een verder statement laat Pinkpop nog weten dat er te veel onzekerheden waren om het festival door te laten gaan in juni. Op de site wordt ook meer info gegeven over de tickets. Over een mogelijk alternatief wil de organisatie nog niets kwijt, al doen er geruchten de ronde dat er een eventvergunning is aangevraagd voor het laatste weekend van augustus.

Meer info over Rock Werchter vind je hier.

Meer info over Pinkpop vind je hier.

Alle andere ontwikkelingen uit het festivallandschap vind je in dit handig overzicht.

2091 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam - "Running"

Telkens wanneer Pearl Jam iets aankondigt, kunnen we ervan op aan dat het zich als een lopend vuurtje verspreidt door de internationale…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam - "Dark Matter"

Pearl Jam hoeven we niet echt meer voor te stellen. Na twee jaar hun eerste plaats af te moeten staan in De…
Muzieknieuwtjes

Record Store Day 2023: Tien releases om naar uit te kijken

Op zaterdag 22 april is het weer Record Store Day; de feestdag bij uitstek voor liefhebbers van vinylplaten en alles wat met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.