FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pearl Jam eerste headliner Rock Werchter 2022 en Pinkpop 2022

© CPU – Sven Michiels

Ook dit jaar zullen we het zonder een festivalzomer moeten doen, althans zoals we het gewoon waren. In ons land annuleerde Rock Werchter enkele weken geleden al de editie van dit jaar, maar Pinkpop ging vooralsnog door. Ook daar wordt nu verandering in gebracht. De 51ste editie van Pinkpop vindt nu plaats van 17-19 juni 2022. Een spijtige beslissing, maar de enige juiste. Qua affiches delen beide festivals altijd wel een aantal namen, waaronder dit jaar (en vorig jaar) Pearl Jam. Een grote Amerikaanse band, die uiteindelijk ook op de (mogelijke) alternatieven niet zou staan. Daar laten Eddie Vedder en co het niet bij.

Pearl Jam heeft zijn Europese tour voor het tweede jaar op rij uitgesteld, en is op die manier dus de eerste naam voor zowel Rock Werchter 2022 als Pinkpop 2022. De Amerikanen staan op donderdag 30 juni 2022 in Werchter en op zaterdag 18 juni 2022 in Landgraaf. 

In een verder statement laat Pinkpop nog weten dat er te veel onzekerheden waren om het festival door te laten gaan in juni. Op de site wordt ook meer info gegeven over de tickets. Over een mogelijk alternatief wil de organisatie nog niets kwijt, al doen er geruchten de ronde dat er een eventvergunning is aangevraagd voor het laatste weekend van augustus.

Meer info over Rock Werchter vind je hier.

Meer info over Pinkpop vind je hier.

Alle andere ontwikkelingen uit het festivallandschap vind je in dit handig overzicht.

727 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (29 maart - 4 april)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen het bos vaak niet meer kan zien….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2021 uitgesteld naar 2022

Wat al een tijdje in de lucht hing, werd vandaag ook bevestigd: Rock Werchter 2021 gaat niet door. Voor het tweede jaar op rij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingles Nighttime Boogie Association - "Long in the Tooth" & "The Path We're On"

Nighttime Boogie Association, het lijkt wel de naam van een foute seventiesband. Niets is minder waar, want de twee oprichters zijn ware…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.