Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Diana Ross – “Thank You”

Dat Diana Ross nog met een nieuw album zou komen, hadden we niet meteen verwacht. Voor het eerst sinds 2006 brengt de levende legende in september een langspeler uit en voor het eerst sinds 1999 zal dat eentje zijn met nieuw materiaal. De intussen 77-jarige zangeres maakte deel uit van The Supremes, de meest succesvolle Motown-act ooit, maar haar solocarrière moet zeker niet onderdoen voor die girlband. Met hits als “Ain’t No Mountain High Enough” en “Chain Reaction” wist ze zeker te scoren, maar het is tegenwoordig toch voor “I’m Coming Out” dat Ross bekend is. Het lied, dat geschreven werd door Nile Rodgers, groeide uit tot een gay anthem en is minstens even legendarisch als de zangeres zelf.

Thank You wordt het vijfentwintigste album van Diana Ross en werd in haar homestudio opgenomen tijdens de lockdowns het afgelopen jaar. De plaat zal gevuld zijn met nummers die vreugde, liefde en verbondenheid uitstralen. Ross omschrijft het zelf als een liefdevol cadeau aan haar fans en de wereld uit dankbaarheid. Op Thank You zullen er dertien nummers te vinden zijn en de Amerikaanse werkte daarvoor samen met een hele hoop songwriters en producers waaronder Jack Antonoff, Jimmy Napes, Spike Stent en Tayla Parx. Zij werkten (gecombineerd) al samen met artiesten als Taylor Swift, Ariana Grande, Mary J Blige, Björk, Madonna en meer. Diana Ross mag dan wel al ver boven de pensioenleeftijd zijn, ze werkt nog steeds samen met goeie muzikanten.

De eerste single van het nieuwe Ross-album is meteen de titeltrack en dus krijgen we een dankbare zangeres te horen. Diana Ross bedankt op “Thank You” haar fans om haar leven zo geweldig te maken. Ondanks dat het geen echte discosong meer is zoals enkele van haar oude hits, heeft het poplied zeker nog iets weg van disco en zo tovert Miss Ross na al die jaren nog steeds een glimlach op ons gezicht. Is “Thank You” een super mega geweldig lied dat de geschiedenisboeken zal ingaan als een van de beste liedjes van Diana Ross? Wellicht niet, maar het is wel een heel fijn nummer waar je vrolijk van wordt en soms is dat ook genoeg.

Thank You verschijnt in het najaar.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

944 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Diana Ross & Tame Impala - “Turn Up The Sunshine”

Er zijn zo van die mensen die nooit teleurstellen. Zelfs niets als ze de soundtrack van een animatiefilm moeten maken. Alom geprezen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte Adigéry & Bolis Pupul – “Thank You”

DEEWEE heeft sinds afgelopen maandag een nieuwe band onder contract liggen, of toch niet helemaal. Charlotte Adigéry besloot namelijk om de naam…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar Lang - "Thank You"

Oscar Lang is een wonderbaarlijke Brit die zijn talent al meermaals bewezen heeft. Zo werkte hij mee aan Beabadoobee’s hitsingle “Coffee”, en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.