Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Joy Formidable – “Chimes”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Ondanks dat The Joy Formidable al het voorprogramma mocht verzorgen van giganten als Foo Fighters en Placebo, lukt het het drietal voorlopig nog steeds niet om definitief door te breken. De muziek die de Welshe band maakt mag er nochtans zeker zijn. Zo kunnen we “Whirring” en “Little Blimp” gerust als hitjes bestempelen. We hopen voor de band dat het met het volgende hoofdstuk wel lukt, want daar is ze nu druk mee bezig. Eind deze zomer verschijnt Into the Blue, waaruit we al de titeltrack en een andere single te horen kregen. Beide nummers konden ons voorlopig nog niet helemaal over de streep trekken, maar de groep blijft haar uiterste best doen. Dit keer gebeurt dat met “Chimes”, single nummer drie.

De eerste gitaartonen beloven alvast veel goeds op de nieuwste creatie van The Joy Formidable. Als de licht gefrustreerde stem van Ritzy Bryan erbij komt, krijg je steeds het gevoel dat er een grootse ontploffing aan zit te komen. Die laat in eerste instantie redelijk lang op zich wachten, maar als die eindelijk aanbreekt, kunnen we niet zeggen dat die ons omverblaast. Het lijkt wel alsof de Welshmen een versnelling terugschakelen in de refreinen en er een ietwat ongemakkelijke piano aan toevoegen. Er gebeurt uiteindelijk dus heel veel op “Chimes” dat bevreemdend aanvoelt. Die elektronica, die piano en de plotse gepolijste ontploffing… We kunnen niet zeggen dat de derde single ons helemaal kan overtuigen. Hopelijk klinkt het geheel beter, want voorlopig belooft dat album in de middenmoot te belanden.

Into the Blue verschijnt op 30 augustus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1757 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Joy Formidable - "Into the Blue"

Een band die al een aantal keer op Pukkelpop stond, tourde met grote namen als Placebo, Foo Fighters en Editors en toch…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Joy Formidable - "Dance of the Lotus"

In het begin van de jaren 2010 kwam The Joy Formidable op. De groep had een bescheiden Afrekening hitje met “Whirring” en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pumarosa

Toen Pumarosa de debuutsingle “Priestess” uitbracht, waren we overdonderd door de lengte en energie die in zo’n nummer kroop. Pumarosa besliste om niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.