Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Joy Formidable – “Into the Blue”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Een band die al een aantal keer op Pukkelpop stond, tourde met grote namen als Placebo, Foo Fighters en Editors en toch nog steeds niet helemaal is doorgebroken bij het grote publiek. Het gaat hier natuurlijk over The Joy Formidable, het driekoppige indierockcollectief uit Wales. Met ondertussen al vier albums op hun naam en een bescheiden hitje “Whirring” lijkt het Ritzy Bryan en haar bandleden maar niet te lukken. Nu misschien dan, met opnieuw een nieuw project dat eraan zit te komen. Eerste single “Into the Blue” belooft alvast veel goeds.

De nieuwe single van The Joy Formidable begint redelijk donker en mysterieus met lichte elektrische gitaren en Ritzy die het rustig aanpakt. Je voelt wel dat er meer zit aan te komen, doordat er een soort spanning in de lucht hangt. Dan worden de gitaren plots al wat luider, maar ze breken nooit echt helemaal door. Het geheel klinkt op zich wel leuk, zeker als gitarist Rhydian Dafydd zijn stem toevoegt. “Into the Blue” bloeit wel mooi open, maar de epische afkruiding mist wat. We moeten net wat te lang op onze honger blijven zitten voor de gitaarsolo eraan komt, maar vanaf dan lukt het al beter. Bijna vier minuten duurt de nieuwe van The Joy Formidable. We moeten er even inkomen, maar we horen wel een aantal goeie dingen. Veelbelovend dus!

Facebook / Instagram

1757 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Broken Bells - Into The Blue (★★★): Stelt niet teleur, maar spannend is anders

Brian Burton werd bekend als een veelgevraagd producer onder de naam Danger Mouse. Zoveel gevraagd dat je soms denkt dat een aantal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Broken Bells – “Saturdays”

De periodes waarin Danger Mouse het iets rustiger aan doet, worden ruimschoots gecompenseerd door de periodes waarbij hij overal is. Zo komt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Joy Formidable - "Chimes"

Ondanks dat The Joy Formidable al het voorprogramma mocht verzorgen van giganten als Foo Fighters en Placebo, lukt het het drietal voorlopig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.