Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Joy Formidable – “Dance of the Lotus”

In het begin van de jaren 2010 kwam The Joy Formidable op. De groep had een bescheiden Afrekening hitje met “Whirring” en bracht in 2011 de fantastische debuutplaat The Big Roar uit. Sindsdien bracht de band nog twee albums uit en het lijkt er op dat er later dit jaar een vierde album van de groep zal uitkomen. Nieuws daarover weten we voorlopig nog niet, al zou hij één van de meest experimentele van de band tot dusver worden. We krijgen wel al een eerste voorsmaakje. “Dance of The Lotus” brengt terug wat furiositeit in de muziek van de groep uit Wales.

“Dance of The Lotus” begint met enkele dreigende gitaren die al snel duidelijk maken dat het hier zwaar zal exploderen. De lotus bloeit open met enkele snedige gitaren en een grootse sound die een krachtige structuur in de akkoorden weergeeft. Wanneer de stem van frontvrouw Ritzy Bryan ons dan begeleidt, voelen we dat dit wel eens een heel straf nummer kan worden. Voor maar met drie te zijn, weten ze een heel melodieuze sound te creëren met subtiele klanken in de achtergrond. Die gitaarsound is ook iets dat blijft hangen gedurende het hele nummer, en zelfs nadat het gedaan is, zal je dat nog meeneuriën. Een zeer leuk nummer dat veelbelovend klinkt voor de nieuwe plaat.

15 mei 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief