Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser – “Cybele”

© CPU – Ymke Dirikx

Enkele weken geleden maakte Eefje de Visser bekend dat ze zeer binnenkort een klein vissertje op de wereld zal zetten, en dat bijgevolg haar tour nog even op zich zal laten wachten. Toch was de baby niet haar enige lockdownproject, want Bitterzoet zou in de nabije toekomst blijkbaar worden opgevolgd door een volgende verzameling aan nummers. Daaruit kregen we met “Storm” en “Golven” al twee voorsmaakjes te horen, het een al overtuigender dan het ander, maar daar stapt Eefje nu weer even van af. Het Mauritshuis in Den Haag vroeg de Nederbelgische om een nummer te componeren rond een werk uit hun collectie. Eefje koos voor het schilderij Krans van vruchten rond een voorstelling met Cybele die geschenken ontvangt van personificatie van vier jaargetijden, of simpelweg “Cybele”.

Voor wie niet zo bekend is met de Romeinse godenwereld: Cybele is de godin van de vruchtbaarheid. Of het een bewuste knipoog was, durven we niet zeggen, maar het nummer vat het schilderij perfect samen. In wat uitdraaide in een uiterst idyllisch nummer, heeft Eefje het over wat er allemaal op het doek gebeurt. Ondanks dat ze uiteindelijk gewoon vertelt wat er te zien is, weet de zangeres het op een of andere manier bijzonder poëtisch weer te geven. Met haar gekende, rustige synths op de achtergrond lijkt ze ons mee te nemen in het schilderij. Zelfs al mocht je niet echt geïnteresseerd zijn in kunst, Eefje maakt je toch benieuwd naar hoe het schilderij eruit ziet.

De Bitterzoet-tour werd wegens de zwangerschap dus uitgesteld naar volgend jaar, maar komende zomer krijg je nog een paar keer de kans om Eefje de Visser aan het werk te zien. De precieze data vind je op haar website.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

847 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser – “Golven”

Wie gisteravond de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival 2021 meepikte, kon in de eerste minuten een zeldzame Eve the Fisherwoman spotten….
AlbumsRecensies

Meis - EEN (★★★): Grote verhalen, kleine liedjes

Dat Aysha de Groot een bijdrage zou leveren aan het muzieklandschap, stond al vanaf haar geboorte in de sterren geschreven. Haar grootvader…
Muzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (26 april - 2 mei)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.